Dejo Radonjić, čovek-titula! Gde je stao u Zvezdi, nastavio sa Bajernom!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.06.2018.
22:24
Izvor: Sportske.net

Trijumfalan kraj sezone za minhenski Bajern - i titula i dupla kruna i plasman u Evroligu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši minhenskog Bajerna osvojili su titulu prvaka Nemačke!

Ekipa Dejana Radonjića večeras je u prepunom ''Audi Domu'' u Minhenu savladala Albu u majstorici finala plej-ofa i na kraju slavila sa ubedljivih 106-85!

Već u prvoj četvrtini mogao se naslutiti konačan ishod, Bajern je igrao sjajno u napadu, postigao 32 poena u prvih deset minuta igre, naspram 19 gostiju iz Berlina, i kako je meč odmicao još više uvećavao stečenu prednost.

Bajern je do odlučujuće pobede u borbi za titulu predvodio Đedović sa 19 poena, pratio ga je Kaningem sa 16 poena i pet asistencija. Od srpskih reprezentativaca, Vladimir Lučić je upisao 12 poena i pet skokova, a Stefan Jović se zaustavio na pet poena, četiri skoka i šest asistencija.

U Albi ubedljivo najbolji Baterfild sa 29 poena i pet skokova, ali ni njegova sjajna partija nije pomogla gostima da makar ozbiljnije priprete Bajernu.

Klub iz Minhena je ujedno osvojio i duplu krunu, s obzirom da je ranije osvojio i Kup Nemačke, pod vođstvom Saše Đorđevića. Posle poraza od Darušafake u polufinalu Evrokupa Đorđević je smenjen, ekipu je preuzeo Dejan Radonjić i odveo je do titule, baš kao što je prethodnih godina činio sa Zvezdom, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Sunday, 17.06.2018
13:10

Pri tom, treba imati u vidu, da Dejo nije selektirao ovu ekipu... Tim pre, mu je bilo mnogo teze... A znamo kako on to radi...

avatar
brekbaCh1
Sunday, 17.06.2018
00:41

Koliko bilo tesko u Zvezdi, toliko i u Bajernu. :D

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 16.06.2018
22:54

Zna svabo da prepozna kvalitet.