Dejvis isključen zbog patike, Kris Pol napravio potez sezone!

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.11.2021.
08:17
Izvor: Sportske.net

Čudno isključenje, Feniks u strašnoj seriji, četvrtina iz snova za Krisa Pola...

Povezane vesti

Čikago je rasturio Lejkerse na Pacifiku, DeRozan nije oprostio rodnom gradu i timu za koji navija, ubacio je 38 poena. Lavin je dodao 26. Lonzo Bol se osvetio Lejkersima sa 27 poena, pa je trojka koja je ili rođena ili studirala u gradu odnela pobedu. Entoni Dejvis je drugi put u karijeri isključen, tim je već bio na putu poraza. On je izgubio patiku, prigovorio sudiji koji je dozvolio da Čikago izvede loptu dok se Dejvis obuvao, dobio je drugu tehničku i isključenje. Aleks Karuzo je dobio ovacije "Stejls Centra" na povratku u grad, završio je bez poena, ali sa šest skokova i pet asistencija. Ostao je ljubimac navijača...

Boston je na poluvremenu protiv Kavsa ubacio samo 37 poena, ali su u drugom delu zaigrali blje i preokretom stigao do trijumfa. Tejtum je završio sa 23 poena, Šreder ubacio šest u poslednjih 76 sekundi u prelomio utakmicu, pa su se Seltiksi osvetili Klivlendu za poraz od subote. 

MekKolum je ubacio 29 poena, Lilard 24, Portland je slavio protiv Toronza koji je u krizi. Vratili su se u meč serijom 9:0, ali nisu uspeli da okrenu, iako je VanFlit trojkama držao priključak. Na kraju je Lari Nens Džunior zakucavanjem otklonio sumnju...

Vašington ima najbolji start u poslednjih 47 godina, noćas su se vratili sa -19 i dobili Pelikanse. Posle poluvremena tim iz prestonice je zaigrao mnogo bolje, impuls je davao odlični Dinvidi, serijom od 20:8 su prvo istopili prednost Nju Orleansa, a onda i rešili meč, iako ih šut nije služio. Još bolja vest od pobede je da se u sredu u Majamiju na parket vraća Bredli Bil.

Klupa Niksa je presudila Pejsersima, odlične partije Derika Rouza i Imanuela Kviklija su od minusa od 11 poena, dovele tim do pobede. Indijana je odigrala katastrofalnu poslednju četvrtinu, dali su samo 10 poena u tom periodu uz šut 2 od 20. Kvikli je dao 16, Rouz 14 poena...

Memfis je rasturio beznadežni Hjuston kome je ovo 12. poraz u nizu. Utrpali su nejakom rivalu 136 poena i prekinuli seriju od tri poraza. Oklahoma je izgubila od Majamija, iako je Hit bio bez Batlera i Adebaja. Tajler Hero je ubacio 26 poena, on i Dankan Robinson su postigli 10 trojki i poneli tim na leđima. Louri je uz 11 poena imao isto toliko asistencija. Kod Tandera naš Pokuševski 11 poena, par skokova i asistencija, promašio je samo jedan od šest šuteva. 

Sansi su stigli do devete pobede u nizu, ali mnogo teže od očekivanja. Dobili su Minesotu posle užasnog prvog poluvremena oba tima, a na vreme se probudio Kris Pol. U poslednjoj četvrtini je dao 19 od ukupno 21 poena i prelomio meč. Kris Pol je napravio i potez sezone, ovaj dribling će se prepričavati, a što ga više gledate, sve je lepši.

Šest igrača Sakramenta postiglo je 15 i više pobeda u ubedljivom trijumfu Kingsa na severu protiv Detroita, predvodio ih je Badi Hild sa 11 poena, Foks je dao 19, uz 9 asistencija. 

Ako niste čitali, Jokićeva partija sezone nije bila dovoljna Nagetsima, a Bogdanović je bio više nego solidan u pobedi Atlante. 

Rezultati:

Klivlend - Boston 92:98
Detroit - Sakramento 107:129
Vašington - Nju Orleans 105:100
Atalnta - Orlando 129:111
Njujork - Indijana 92:84
Dalas - Denver 111:101
Memfis - Hjuston 136:102
Minesota - Feniks 96:99
Oklahoma - Majami 90:103
Portland - Toronto 118:113
LA Lejkers - Čikago 103:121

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke