Demonstracija sile - Zvezdina kiša trojki i +29 protiv Mege

Autor: Sportske Net
sreda 09.06.2021.
21:42
Izvor: Sportske.net

Mega bez rešenja.

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Megu u prvom meču finalne plej-ofa Košarkaške lige Srbije. Crveno-beli slavili su rezultatom 98:69 i tako poveli 1:0 u seriji. Zvezda je odličnim šutom sa distance napravila razliku. Ubacili su čak 16 trojki. 

Naredni meč igra se za dva dana, 11. juna, kada će ekipa Mege biti domaćin.

Zvezda je i bez Korija Voldena igrala bez problema u „Pioniru“. Već u prvoj četvrtini napravila je razliku dobriom ofanzivnim skokom, dok je Mega imala problema sa realizacijom napada. Ognjen Dobrić je bio apsolutni lider crveno-belih. U prvih 10 minuta ubacio je 18 poena. Zvezda je u drugoj deonici povisila prednost na 20 razlike, pre svega šutom sa distance. U gostujućem timu nije bilo raspoloženih igrača, što je rezultat posle prve dve četvrtine i pokazao. Zvezda je vodila 57:37.

U sličnom maniru protekao je i treći kvartal. Zvezda je nastavila sa dominacijom dodatno povisivši prednost. Razigrao se i Aleksa Radanov, kao i Lendri Noko. U finišu treće četvrtine Džordan Lojd se povredio, nezgodno je stao na nogu i povredio skočni zglob, pa je morao da napusti teren. Zvezda je pred poslednjih 10 minuta vodila 78:56.

I u poslednjoj deonici tim Dejana Radonjića nastavio je da"sipa", dok je Mega ostajala bez ikakve ideje. Filip Petrušev odigrao je jednu od svojih najslabijih partija, što se videlo i u rezultatu. Do kraja Zvezda je nastavila da povećava prednost koja je na kraju utakmice bila 29 razlike. 

Najbolji u pobedničkom timu bio je Dobrić sa 20 poena,a njega je pratio Radanov koji je ubacio 15.

U Megi Kazalon je stao na 16 poena, dok je Matković ubacio 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke