"Stena" Jokić, MVP statistika, promašaji i potez za pobedu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 07.11.2021.
00:24
Izvor: Sportske.net

Fantastični Jokić ponovo ključni čovek!

AP Photo/Jack Dempsey
AP Photo/Jack Dempsey

Povezane vesti

Konačno pobeda Denver Nagetsa, bilo je 95:94, a junak je ponovo naš Nikola Jokić koji je izblokirao poslednji šut gostiju. 

Slaba partija i jednih i drugih u prvom poluvremenu, videli smo nekoliko očajnih poteza, grešaka, promašaja poput polaganja Portera Džuniora... Ipak, u drugom poluvremenu, druga priča. 

Denver je gubio na poluvremenu i ostao je bez Majkla Portera Džuniora, pa je odmah pred izabranike Majka Melouna postavljen veoma težak zadatak.

Odlično je Denver pokrenut na startu drugog poluvremena, Dožer je bio odličan, baš kao i Vil Barton, Jokić je konačno upisao i asistenciju i pokretao je napade svog tima, pa je domaćin stigao do osetnije prednosti. 

Krajem treće deonice Jokić je namestio nišanske sprave i trojkom vratio +5 svom timu, da bi klupa Denvera bila odlična i sačuvala prednost početkom poslednje deonice, za razliku od njihovog nastupa u prvom poluvremenu. 

Ipak, Vud zakucava dva puta uzastopno, prethodno je Gordon pogodio trojku, pa smo ušli u egal završnicu. 

Bili su veoma nervozni izabranici Majka Melouna, par promašaja, faulova u napadu, očajnih pasova, pa je Hjuston imao prednost od 5 poena razlike na ulasku u poslednja dva minuta. 

Jokić je promašio otvorenu trojku, pa dvojku, ali je Gordon bio taj koji je vratio Denver u meč. Pogodio je dve trojke nakon čega je tim Majka Melouna poveo sa jednim poenom razlike. Hjuston je imao zadnji napad, krenula je lopta na Tejta, ali je naišao na stenu Jokića koji ga je izblokirao za pobedu svog tima!

Jokić na kraju 28 poena i 14 skokova, 2 asistencije i jednu blokadu, ali u kakvom trenutku! Od ostalih, izdvojio se Barton sa 15 poena (13 u prvom poluvremenu). Kod Hjustona Tajs 18 poena, odličan je bio Vud sa 12 poena i 17 skokova. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke