Denverov Vaskrs, Jokić maestralan u preokretu godine u NBA ligi,

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 02.04.2018.
08:12
Izvor: Sportske.net

Dugo će se prepričavati utakmica u Koloradu, nikome nije jasno šta se desilo Baksima. Juta uvela Bjelicu i "Vukove" u veliku nevolju, Bogdanović namestio ruku,

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Potpuno luda utakmica u "Pepsi centru". Nagetsi su nakon povratka sa turneje odigrali jednu od utakmica sezone, bili praktični na ivici poraza, gubili sa 18 razlike sedam minuta pre kraja i dobili meč.

Izgledalo je da će prvi put u ovoj deceniji Baksi odneti trijumf iz Kolorada, ali prvo faul nad Džamalom Marejem koji je doneo tri bacanja i produžetak i prethodno niz izgubljenih lopti Baksa na kraju su značili veliko slavlje za Jokića i njegov tim. Srbin fantastičan 35 poena, 13 skokova, 5 asistencija, Džabari Parker je ubacio isto toliko na drugoj strani.



Inače Denver je gubio sa osam razlike u poslednjem minutu regularnog dela, verovatno ni njima samima nije jasno kako su uspeli da pobede u ovom meču.

Baksi su posle utakmice imali dosta primedbi na suđenje.

U direktnom duelu za plej of, Juta je rasturila Minesotu, ubacili su im 121 poen, Rubio se vratio i ubacio 23 poena, Bjelica se utopio u sivilo 7 koševa 5 asistencija. Sada su "Vukovi" u ozbiljnoj nevolji. Poraz znači da su sedmi, pola pobede više od Pelikansa i samo jednu i po više od Denvera koji ima lakši raspored. Juta je inače kada je bilo najpotrebnija šutirala najbolje u sezoni, 60%, a njene rezerve su ubacile 50 poena.

Pelikansi su u nevolji, spustio ih je na zemlju Rasel Vestbruk tripl-dablom, ubacio im je 26 poena, imao 15 skokova i 13 asistencija. MVP je bio nezaustavljiv, kada je domaćin prišao na -5, brzo se pobrinuo da im ubije svaku nadu. Pol Džordž je brojao do 27, Melo ubacio neke ključne poene u finišu, kod domaćina Dejvis 25 poena, 11 skokova, kako rekosmo sad im Denver diše za vrat.



Sakramento je slavio na Pacifiku prekinuli su seriju od četiri poraza, Bogdanović je ubacio 15 poena, Badi Hild 19, pa sau KIngsi iznenadili Lejkerse. Naš igrač je imao samo jedan promašaj, pogodio je dve trojke, ovo je 25. pobeda Sakramenta u sezoni.

Portland nije propustio šansu protiv "Grizlija", Demijen Lilard je ubacio 27 poena, ovim trijumfom su Blejzersi i definitivno overli plej of, kada je stigla vest da je Minesota poražena od Jute. To je peta godina u nizu kako će u Oregonu gledati doigravanje.

U derbiju iznenađenje, San Antonio se podigao kada se najmanje očekivalo, spustili su lidera na 83 poena, najmanje u sezoni. Oldridž je uz 23 poena, imao 14 skokova, Rudi Gej dodao 21 poen, u poslednjoj četvrtini serija Sparsa od 19:8 ih je dovela na prag pobede. Harden je ubacio 25 poena, nije mnogo šutirao, imao problem sa penalima. Kod Hjustona nije bilo Krisa Pola, ali to nije nikakav alibi, San Antonio čitavu sezonu gotovo igra bez Kavija Leonarda.

Lebron se mučio da nastavi niz, tek sedam minuta pre kraja je stigao do dvocifrenog broja poena, završio sa 16 koševa, imao 13 skokova i 12 asistencija. Ovo je za "Kralja" 17. tripl dabl u sezoni i 868. meč u nizu u kome je imao dvocifren broj koševa. Dalas čeka kraj, pali su u poslednjoj četvrtini, izgubili osam od devet mečeva, Harison Barns je ubacio 30 poena.

Golden Stejt je uz 29 poena i 11 skokova Duranta slavio protiv Sansa. Posle serije poraza bez prvih zvezda, sa Durantom i Tompsonom je lakše, mnogo važnije vesti od pobede stigle su iz bolnice posle gadnog pada Patrika MekKouv je dobro.

Atlanta je stigla Orlando po broju pobeda, imaju poraz više, ali su noćas slavili Dvejn Dedmon je ubacio 17 poena, imao 10 skokova, na drugoj strani Vučević 10 poena, 14 uhvaćenih lopti, Hezonja je dobio šansu, završio sa 14 poena.

Filadefija je uz 20 poena i 15 asistencija po mnogima rukija sezone Bena Simonsa dobila Hornetse, Pistonsi su nastavili seriju pobeda koje ne vrede nipta, dobili su Netse bez Grifina, Redži Džekson je ubacio 29 poena, ali kako rekosmo Pistonsi su kasno upalili, ostaće bez doigravanja.

Čikago je iznenadio Vizardse, Lauri Markanen je ubacio 23 poena, Vizardsi su več u doigravanju, ne žele da rizikuju, Džon Vol koji se vratio posle povrede je još uvek rovit  propustio je ovaj meč.

U ranije odigranom meču, poraz Klipersa je ugasio nadu u plej of.

Los Anđeles Klipersi - Indijana 104:111
San Antonio - Hjuston 100:83
Čikago - Vašington 113:94
Šarlot - Filadelfija 102:119
LA Lejkers - Sakramento 83:84
Portland - Minesota 113:98
Golden Stejt - Feniks 117:107
Denver - Milvoki 128:125 pr.
Minesota - Juta 97:121
Bruklin - Detroit 96:108
Klivlend - Dalas 98:87
Nju Orleans - Oklahoma 104:109
Atlanta - Orlando 94:88

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 02.04.2018
18:04

Jokic je izrastao u ozbiljnog kosarkasa koji u kontinuitetu moze beleziti partije na visokom nivou, a ovo vise nikoga ne bi trebalo da cudi. Odavno nisam video ovako kompletnog kosarkasa koji dolazi sa ovih prostora. Janis je u pojedinim duelima delovao bespomocno.