Dva i po sata drame - Vodi Zvezda!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.05.2024.
23:01
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo u prvom meču finalne serije.

BETAPHOTO/Ivica Veselinov
BETAPHOTO/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Pobeda Crvene zvezde u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Partizana rezultatom 85:82.

Naneli je počeo veoma raspoložen, pogodio je trojku za 5:2, a Zvezda je promašila tri otvorene trojke (Lazić, Gedraitis i Bolomboj), pa je Partizan imao 9:4 na startu utakmice. Ipak, usledila je dobra igra Crvene zvezde u odbrani, Partizan je bio nekoliko minuta bez poena sve do ulaska Alena Smailagića koji je pokupio ofanzivni skok i pogodio za 8:11. 

Jago je Partizanu pravio probleme, ali je Zvezda imala probleme i sa slobodnim bacanjima jer je promašila čak 4 u prvih 6 minuta.

Menjao je Sferopulos i to je urodilo plodom. Teodosić je trojkom izjednačio, a Davidovac iz ugla doneo prednost Crvenoj zvezdi 15:13!

Ipak, Partizan je uspeo da vrati prednost trojkom Nanelija, imao je više raspoloženih igrača, a posebno se istakao Panter koji je prvu deonicu završio sa 8 poena. 

Aleksa Avramović je bio prvo ime u prva tri minuta druge četvrtine, zbog njega je trener Sferopulos morao da traži tajm-aut, a Partizan je imao ponovo do tada najvećih +5. Ipak, problem crno-belih je bio taj što su već posle tri i po minuta druge deonice ušli u bonus. 

Avramović je pogodio trojku za +7, ali je Teodosić vratio na drugoj strani, da bi Naneli pogodio novu trojku iz otvorene pozicije. Ponitka je bio "x faktor" prvog poluvremena i upravo je on pogodio za +9 i velike probleme Crvene zvezde!

Ipak, nije dao domaćin ovog meča da se Partizan odlepi, Lazićeva trojka iz ćoška, pa onda i Jago pogađa i očas posla je bilo samo 3 razlike. Teodosić je promašio trojku za izjednačenje, ali Jago je bio siguran za 35:35!

Neizvesno i na startu treće četvrtine, a onda je Nedović preuzeo stvar u svoje ruke. Posle trojke Davidovca i poena Jaga bilo je 49:45, što je najveća prednost crveno-belih. 

Promašivao je Partizan, a na drugoj strani Mitrović pogađa uz dodatno slobodno bacanje i odvodi Zvezdu na ogromnih 54:48! Topić je doživeo novu povredu posle jednog ulaza.

Tokom treće četvrtine desila se i povreda Nikole Topića, još jedna u nizu ove sezone, izgledalo je veoma ozbiljno jer nikakvog kontakta nije bilo, a Topić je iznet sa terena uz pomoć. 

Posle trojke Teodosića Crvena zvezda je imala +9, ali je Panter odmah uzvratio na drugoj strani, da bi posle trojke Smita Partizan ponovo bio u igri. 

Upravo je Džejlin Smit bio taj koji je gurao Partizan, a Partizan je prešao u prednost na početku poslednje deonice posle serije 10:0!

Zvezda je uspela da se probudi, Lazićeva trojka iz ugla je donela +4, ali se onda pojavio Naneli. Partizanov Amerikanac je bio ekstremno raspoložen večeras, pogodio je trojku, pa onda još jednu za izjednačenje!

Bilo je 22:23 kada smo ušli u poslednjih pet minuta utakmice. Utakmica se završila u 23.00.

Ogroman broj slobodnih bacanja smo videli i na jednoj i na drugoj strani večeras, posebno na strani Crvene zvezde, a posle dva poena sa penala Bruna Kabokla je Partizan poveo sa 74:76. Posle jedne fantastične odbrane i poena Jaga iz kontre uz dodatno slobodno bacanje crveno-beli su stigli do prednosti od +3. 

Promašio je Partizan dve trojke za izjednačenje (Naneli čitav obruč iz dotrčavanja), a u poslednji minut smo ušli sa 3 poena viška za Zvezdu. Panter je pogodio dva bacanja i Zvezda je imala +1 i napad na 37 sekundi do kraja. 

I onda problemi, stao je sat dok je lopta bila u rukama Nemanje Nedovića, a tokom napada je dosuđena mrtva lopta. Sudije su vagale i dosudile ponovo loptu za Crvenu zvezdu, zbog čega je trener Obradović bio veoma nezadovoljan, pa su se sudije vratile da gledaju snimak. Podbacivanje je usledilo posle desetominutne pauze. I onda u poslednjih 14 sekundi, loptu je osvojila Zvezda! Davidovac je otišao na liniju za bacanja. Pogodio je oba, Partizan je jurio 3 razlike za 11 sekundi, Naneli je pogodio trojku, ali je ranije sviran faul. Pogodio je oba bacanja Amerikanac.

I onda Teodosić ubacuje loptu, Avramović je krenuo po krađu i morali smo da gledamo novi snimak da li je lopta od Nedovića ili Avramovića izašla van. 

Lopta je bila za Zvezdu. 

Davidovac je pogodio prvo, pa i drugo, dovoljno za pobedu. 

Jago najefikasniji sa 18 poena, Teodosić i Mitrović su dodali po 14, Davidovac 12. Kod ekipe Partizana Naneli 27, Panter je stao na 13, a Avramović na 10 poena, sve u drugoj deonici. 

Naredni meč je u sredu od 19.30 na istom mestu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke