Derbi je crveno-beo - Da li su novi dresovi talija protiv Partizana?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.09.2023.
00:00
Izvor: Sportske.net

Žakelj nije ni primetio.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Trener košarkaša SC Derbija Andrej Žakelj bio je prezadovoljan zbog osvajanja ABA Superkupa, ali i obazriv jer je svestan da pravi izazovi tek predstoje.

Derbi je iznenadio Partizan osvojivši ABA Superkup u Podgorici, a svoje impresije izneo je strateg Derbija Andrej Žakelj.

"Moram da čestitam momcima. Ja kao trener uživam kada se ovako bore i kada imaju ovakav pristup. Treniraju dobro i jako mnogo i rezultati moraju da dođu. Možda niko nije očekivao, mi smo sinoć posle polufinala pričali o pobedi u finalu. Tako je bilo u samoj pripremi. Momci su to shvatili i išli sa ovakvim pristupom da pobedimo Partizan jer je finale, finale. Bilo je malo padova koncentracije i snage, uz malo sreće i naše želje, dobili smo utakmicu. Čestitam i Partizanu na odličnoj utakmici i želim im sve najbolje u sezoni", naveo je Žakelj.

Partija Luke Bogavca  bila je jedna od onih koja se istakla. Mlađani košarkaš imao je učinak od 11 poena, uz stopostotan šut iz igre.

"Luka ima talenat, još je mlad. Nije toliko iskusan. Dobro je iskoristio svoju šansu, trenira dobro i dobar trening je ulaznica za ove mlade igrače na ovakve utakmice. Zadovoljan sa pristupom, odbranom, a tih 11 poena je rezultat nekog timskog rada, a ne samo njegovih kvaliteta koji su sigurno tu".

Na 2.55 su gubili osam razlike protiv evroligaške ekipe, a ipak su uspeli da trijumfuju.

"Ovde sam treću sezonu. To je sada postao naš prepoznatljiv znak. Tako mi treniramo. Uslov za treninge i utakmice je baš to. Kada imamo energiju, kada smo na nivou što se tiče borbe i pristupa, možemo da igramo sa svakim. Ako to nemamo, imamo problem sa svakim".

Podiže li SC Derbi lestvicu i rastu li ambicije pred početak nove sezone?

"Još uvek je pripremni period i glavna stvar je ligaški deo. Ovaj uspeh je dobrodošao za klub i za igrače da napreduju i vide kako se igra na visokom nivou. To je sasvim drugo takmičenje u odnosu na sledeći vikend kada kreće 1. kolo. Glavom sam već u toj prvoj utakmici, ali posle ovoga se nje i malo bojim. Ovo je klub koji je ambiciozan, koji želi da radi i koji daje priliku".

Derbi će u novu sezonu ući u novoj garnituri dresova. Dominira bela boja sa crvenim detaljima, dok je u drugoj garnituri obrnuto.

"Možda nas u ovoj crvenoj više primećuju ljudi. Da budem iskren, nisam ni znao do priprema. Meni dresovi izgledaju super, tako da se nadam da će nam ova nova boja doneti sreću", završio je Žakelj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke