Derbi pripao Bobiju i Marku - Fener bolji od Olimpijakosa!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 04.10.2024.
21:33
Izvor: Sportske.net

Pobeda Fenera u prvom kolu Evrolige.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Pobeda Fenerbahčea u prvom kolu Evrolige protiv Olimpijakosa u jednom od derbija ovog kola, ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je slavila sa 82:71. 

Odlične odbrane i jednih i drugih u prvoj deonici, ali smo videli i veoma slab procenat šuta za tri poena i jednih i drugih, Fener je šutirao 0-5, a Olimpijakos 0-3. 

Boban Marjanović je blistao u prvom poluvremenu, postigao je 8 poena i bio nezaustavljiv u napadu, ali je Olimpijakos uspeo da nadoknadi zaostatak i da povede krajem prvog poluvremena 32:36. 

Neizvesnost i u trećoj četvrtini, posebno je bio finiš interesantan kada je Furnije pogodio trojku iz ćoška preko ruke, da bi na drugoj strani iz četvrtog uzastopnog napada Fenera Meli pogodio trojku. Fener je preuzeo vođstvo na samom kraju treće deonice poenima Bonzija Kolsona. 

Filip Petrušev je blistao početkom poslednje četvrtine, sedam uzastopnih poena za Olimpijakos, ali je Fenerbahče uspeo da preokrene rezultat. 

Boldvin je pogodio tri slobodna bacanja, da bi posle ofanzivnog skoka Bonzi Kolson pogodio još jednu trojku za 71:65. Hejs-Dejvis je nastavio seriju za ogromnih +8 na 3:51 do kraja. 

Tačku na ovu utakmicu stavio je Hejs-Dejvis koji je pogodio trojku uz dodatno slobodno bacanje za ogromnih 79:69 na manje od dva minuta do kraja. 

Boldvin je postigao 19 poena, Hejs-Dejvis je dodao 15. Boban Marjanović je imao 8, a Marko Gudurić 4. 

Mozes Rajt je imao 15, Šakil Mekisik 13, a Petrušev 9 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke