Derbi u Valjevu, praznik u Leskovcu

Autor: Ivan Cvetković
petak 08.10.2021.
15:20
Izvor: Sportske.net

AdmiralBet KLS - Borba se tek zahuktava.

Povezane vesti

U petak počinje drugo kolo AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, a utakmice će biti raspoređene kroz ceo vikend. Posle svega što je viđeno pre nedelju dana na startu sezone, u centru pažnje je ekipa Dinamika koja je u prvom kolu ostvarila najubedljiviju pobedu, u duelu sa Zlatiborom rezultatiom 97:68. Ekipa koju sa klupe vodi Saša Nikitović će u subotu od 19 časova gostovati Metalcu u Valjevu i ta utakmica će svakako biti derbi drugog kola. I Valjevci su bili odlični na startu, savladali su Vojvodinu u Novom Sadu i nema sumnje da nas u Hali ''15. septembar'' očekuje zanimljiv dvoboj.

Miroslav Muta Nikolić će sa Vojvodinom otvoriti drugo kolo, utakmicom u petak od 16 časova protiv novajlije u ligi, ekipe Slodesa. I jedni i drugi su sezonu započeli porazima, pa će im ovo biti prilika za prvi trijumf. Vojvodina će biti u ulozi blagog favorita, ali Slodes je domaćin i učiniće sve da dobije prvi ovosezonski meč na svom terenu.

Veoma zanimljivo biće i u Leskovcu, jer je tamošnja košarkaška publika dvanaest godina čekala povratak ekipe Zdravlja u ovaj rang takmičenja. Atmosfera u ovom gradu je dodatno podgrejana trijumfalnim startom, odnosno pobedom posle velike borbe u prvom kolu nad Slogom u Kraljevu, a u subotu im u goste stiže kragujevački Radnički, predvođen veteranom Raškom Katićem koji je na svom terenu poražen od Novog Pazara i koji želi da popravi utisak na teškom gostovanju.

Najveća drama u prvom kolu viđena je u Zemunu, gde je Mladost uspela da savlada Kolubaru sa 79:78, a u petak će Zemunci ponovo biti u ulozi domaćina, ovoga puta protiv Sloge i biće u ulozi favorita. Najavljeno je da će ta utakmica biti direktno prenošena na TV Arena sport.

Ekipa Dunava iz Starih Banovaca je nova Partizanova filijala i u ovoj sezonu će tu stasavati Đorđije Jovanović, Nikola Radovanović i Luka Tarlać koji će pokušati da se nametnu i Željku Obradoviću za povratak među prvotimce Partizana. Ipak, u prvom kolu nisu došli do izražaja, Dunav je poražen od Tamiša, a priliku da poprave utisak imaće protiv Vršca na svom terenu. Vrščani su, s druge strane na startu bili uspešni, pobedom protiv Slobode iz Užica.

Sloboda će u subotu gostovati Kolubari koja je na startu pokazala kvalitet i pored poraza u Zemunu, a sada ima priliku da to i potvrdi na svom terenu.

Zlatibor će u petak u Čajetini dočekati ekipu Tamiša, a poslednji meč drugog kola odigraće Novi Pazar i OKK Beograd. I jedni i drugi su bili uspešni u prvom kolu, biće zanimljivo videti ko će u tom stilu i nastaviti.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke