Derbija nije bilo - Mega Mega protiv Podgoričana u "mračnoj" hali

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 26.09.2021.
13:57
Izvor: Sportske.net

Rapsodija trojki domaćina koji je postigao 101 poen.

@AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović/Mega Basket
@AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović/Mega Basket

Povezane vesti

Košarkaši Mega basketa pobedili su SC Derbi sa 101:68  (23:21, 28:6, 28:20, 22:21) u hali "Ranko Žeravica" u okviru 1. kola AdmiralBet ABA lige.

Osim u prvoj deonici kada su se snage opipavale, Mega nije imala nikakvih problema protiv novajlije koji se u drugom kvaralu praktično nije ni pojavio na parketu.

Mlađani debitant u AdmiralBet ABA ligi Nikola Jović svojim poenom otvorio je meč, ali je SC Derbi nešto bolje započeo utakmicu. Ipak, Jović i Simanić zadržali su ritam, da bi im se pridružio Kazalon i posle +5 gostiju, ubrzo se sve okrenulo na vodenicu domaćina.

Ekipa Vlade Jovanovića bila je furiozna u drugoj deonici u kojoj su rivalu prepustili svega šest poena. Tek posle pet minuta u tom periodu igre, SC Derbi je došao do prvog koša kada je Tišma imao polaganje.

Promašaji Podgoričana su se nizali, Mega je ubacivala sve i razlika je konstantno rasla dostigavši u jednom trenutku treće deonice i maksimalnih +36! 

Pre toga, vredi napomenuti i jedan zanimljiv detalj. Naime, u hali "Ranko Žeravica" je na desetak minuta nestalo osvetljenja, što je prouzrokovalo pauzu. Ubrzo je kvar otklonjen i meč je nastavljen, a kasnije i okončan sa neverovatnih 18 trojki Mege iz 30 pokušaja!

Utakmicu je obeležio Malkolm Kazalon sa 17 poena, uz tri postignute trojke iz tri pokušaja, četiri asistencije i tri skoka. Boriša Simanić upisao je poen manje. Edvards je, baš kao i Kazalon, upisao 17 koševa na suprotnoj strani.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke