DeRozanovo veče, lider neumoljiv!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 20.12.2021.
07:33
Izvor: Sportske.net

Na programu šest mečeva, ostatak odložen zbog korone...

AP Photo/Nam Y. Huh
AP Photo/Nam Y. Huh

Povezane vesti

Konačno pobeda Detroita. Nakon 14 poraza u nizu, uspeli su da savladaju Majami u nedelju uveče, Sadik Bej je sa 26 poena otvorio vrata pobede. Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj su Pistonsi napravili dvadesetak razlike i bez obzira što su su se gosti vratili na -5 u poslednjih pet minuta, preokreta nije bilo. Gosti bez sedmorice igrača i to onih najboljih poput Hiroa, Adebaja, Morisa, Oladipa, na kraju se povredio i Pi-Džej Taker tokom meča.

Bez Dončića, Dalas je izgubio na severu, Karl Entoni Tauns je ubacio 24 poena, Rasel dodao 22, da stvar bude gora po Mavse povredio se Porzingis u trećoj četvrtini. I pored svih izostanaka, Bobi Marjanović nije dobio šansu. 

Badi Hild je bio junak pobede Sakramenta protiv San Antonija, ubacio je 18 od 29 poena u poslednjoj četvrtini. Damijen Lilard je prekinuo niz Memfisa od pet pobeda. Portland je odneo pobedu iz Tenesija uz 32 poena Lilarda, Norman Pauel je postigao 28. Blejzersi su podigli glavu, nakon sedam poraza za vikend su dobili dva meča, možda najava boljih dana. Kod domaćih rekord karijere, 37 poena Dilona Bruksa...

Devin Buker se vratio u tim lidera, Feniks je lako izašao na kraj sa Vašingtonom, njihova prva zvezda je ubacio 26 poena, presedeo je na klupi poslednju četvrtinu, još je rovit, zbog povrede je propustio sedam mečeva. Protiv Vašingtona u četvrtak, Sansi su imali osam dvocifrenih igrača, sada sa Bukerom svih devet. Normalno, vodili su od početka do kraja, bilo i na +36, tim iz prestonice nije imao šansu. Feniks je na 24-5, imaju pola pobede više na vrhu od Golden Stejta.

DeMar DeRozan se vratio nakon dve nedelje izolacije i rasturio Lejkerse. Ubacio je 38 poena, videlo se da je željan košarke, a bolest nije ostavila traga. Čikago je gubio sa poenom razlike, DeRozan pogodio za preokret. U sledećem napadu je promašio, ali je Lonzo Bol uhvatio loptu, pa su Bulsi imali novi napad. Posle faula, DeRozan je sa bacanja potvrdio pobedu. Vučević je meč završio sa 19 poena, 13 skokova. Ovo je inače prva utakmica Čikaga u poslednjih devet dana, prethone dve su odložene. Kod Lejkersa Lebron 31 poena, Entoni 21, Vestbruk 20, Dejvis će biti odsutan duži period. 

Ostali mečevi su zbog korone odloženi, neki neće biti igrani ni večeras, ni u utorak, pandemija je poremetila raspored.

Rezultati:

Detroit - Majami 100:90
Memfis - Portland 100:105
Sakramento - San Antonio 121:114
Čikago - LA Lejkersi 115:110
Minesota - Dalas 111:105
Feniks - Šarlot 137:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke