Deset godina čekaju - Bransonov teror, Niksi nadomak polufinala!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 23.04.2023.
21:36
Izvor: Sportske.net

Deset godina nisu igrali polufinale konferencije...

EPA-EFE/Peter Foley
EPA-EFE/Peter Foley

Povezane vesti

Njujork Niksi konačno pokazuju da su na pravom putu. 

Uspeli su da stignu do treće pobede u seriji protiv favorizovanog Klivlenda, Tom Tibodo je pronašao najbolji način i uspeo je da svede goste na manji broj poena od očekivanog, što je bio ključ. Na kraju - 102:93. 

Branson je bio izuzetno raspoložen u prvoj četvrtini, a trojkom Topina Niksi su stigli do dvocifrene prednosti u drugoj deonici. Novom trojkom Bransona domaćin je imao +15, ali su u trećoj četvrtini košarkaši Klivlenda uspeli da se vrate. 

Garlanda nije bilo u prvom poluvremenu što se tiče poena, ali je u nastavku krenuo dobro, a posle njegovih poena bilo je nerešeno 59:59. Upravo je Garland nastavio da teroriše protivnički koš i ekipa Klivlenda je povela, bila je rezultatska klackalica, a onda je Branson pogodio novu trojku na 6 sekundi do kraja treće četrtine za novo vođstvo Niksa. 

Novom trojkom Bransona ekipa Njujorka je otišla na 7 poena viška, a na ulasku u poslednja dva minuta ponovo je pogodio trojku za ogromnih 10 poena razlike!

Nezaustavljiv je bio večeras, na kraju bez problema stižu Niksi do treće pobede, Kavsi ostaju na jednoj. 

Deset godina čekaju polufinale konferencije, sada su nadomak plasmana...

Garland je imao 23 poena, po 14 su dodali Levert i Alen, Mičel je podbacio sa 11. Branson je imao 29 poena (5-9 za tri), Beret je dodao 26 kod pobednika. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke