Dimitrijević nerešiva enigma za odbranu Partizana, crno-beli četvrti u Moskvi

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2022.
18:01
Izvor: Sportske.net

Panter isključen u drugom poluvremenu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana zauzeli su četvrto mesto na VTB Superkupu u Moskvi. Oni su danas poraženi od Uniksa iz Kazanja rezultatom 83:77 i tako su ovo takmičenje završili sa jednom pobedom (Lokomotiva 92:70) i dva poraza (Zenit 81:65 i Uniks 83:77).

Podsetimo, ranije danas Lokomotiva je u borbi za peto mesto savladala Megu sa 95:93, a u finalu će se od 18.30h sastati CSKA i Zenit.

I večeras je Partizan imao dosta oscilacija u igri, što se odražavalo i na tok rezultata. Uniks je, predvođen veoma raspoloženim Dimitrijevićem i Rejnoldsom bolje započeo meč, poveo je sa 22:15, ali krajem prve i početkom druge četvrtine crno-beli su zaigrali mnogo bolje i serijom 15:0 stigli do osam poena prednosti - 30:22.

Kvartet Panter, Trifunović, Ledej i Lesor bio je najistaknutiji u ekipi Partizana u tom periodu, ali do kraja prvog poluvremena ekipa Uniksa nije dozvolila da se Obradovićev tim značajnije ''odlepi''.

Crno-beli su u drugo poluvreme odneli četiri poena prednosti - 43:39, ali je nova kriza u igri Partizana usldila u trećoj četvrtini, baš kao i juče protiv Zenita. Uniks je uspeo da u tom delu igre napravi seriju 12:0 i preokrene rezultat na 55:52 u svoju korist. 

Značajan detalj u ovoj seriji Uniksa bila je odluka njihovog trenera Velimira Perasovića da u igru uvede Žbanova koji je za kratko vreme uspeo da isprovocira Pantera da napravi nesportsku ličnu grešku, ubrzo i drugu, što je značilo i njegovo isključenje. Stvorila se nervoza na parketu, protestovali su crno-beli, ali sudije nisu odustale od ove odluke. U svemu tome ruski tim se bolje snalazi i pravi pomenuti preokret.

Usledio je Obradovićev tajm-aut posle kog Koprivica poentira, a zatim ponađa i Naneli za minimalno vođstvo Partizana 56:55, pa je Partizan uspeo da zaustavi pad u svojoj igri što mu dan ranije nije pošlo za rukom.

Praktično do samog finiša meča se vodila ravnopravna borba, ali kada je Dimitrijević pogodio novu trojku za 79:74 u korist Uniksa na minut i 14 sekundi pre kraja postalo je jasno da crno-beli nemaju snage za trijumf u ovom meču.

Trener Obradović je reagovao tajm-autom posle čega je Papapetru pogodio trojku i vratio kakvu-takvu nadu, ali onda Dimitrijević još jednom pogađa i stavlja tačku na ovaj meč.

Trifunović i Papapetru su sa 12 poena bili najefikasniji u ekipi Partizana, Panter ga je pratio sa 11, a u pobedničkoj ekipi Dimitrijević 30 poena, Rejnolds se zaustavio na 19.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke