Dimitrijević pokazao zašto su ga želeli i Zvezda i Partizan

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2022.
19:05
Izvor: Sportske.net

Ipak, za sada je izabrao Uniks.

EPA-EFE/MANUEL BRUQUE
EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Povezane vesti

Makedonski košarkaš Nenad Neno Dimitrijević najzaslužniji je što je Uniks iz Kazanja večeras osvojio treće mesto na VTB Superkupu u Moskvi, gde je svoj tim vodio do pobede od 83:77 protiv Partizana, sa 30 postignutih poena, uz 8/9 u šutu za dva, 3/5 za tri i 5/5 sa linije slobodnih bacanja.

Dimitrijević je još kao tinejdžer stigao iz Skoplja u španski Huventud i tamo proveo narednih pet godina. Tokom proleća prošle godine pojavila se informacija da su za njegove usluge zainteresovani i Crvena zvezda i Partizan, ali on je par meseci kasnije izabrao Valensiju.

Tokom ovog leta je ponovo počelo da se piše o interesovanju Crvene zvezde, ali opet nije došlo do realizacije, jer se 24-godišnji Dimitrijević odlučio za odlazak na pozajmicu u Uniks.

U današnjem meču se na najbolji način predstavio Željku Obradoviću i Partizanu, a u intervjuu za ''Sportklub'' pre dve godine uoči duela Partizana i Huventuda u Evrokupu je između ostalog otkrio da ''cela njegova porodica navija za Partizan''.

''Nisam bio rođen, ali znam svaki detalj tog duela. Moja porodica navija za Partizan i odrastao sam uz Partizan. Naravno, znam i za taj šut Đorđevića. Predsednik kluba Huan Antonio Morales tada je nosi dres Huventuda, a neki od trenera u to vreme bili su tinejdžeri i malo ih zafrkavam tim Saletovim šutom. Dobro poznajem istoriju, a taj neverovatan duel iz Istanbula uvek će ih povezivati. Dve godine kasnije Željko Obradović je sa mojim klubom osvojio evropsku titulu i na neki način vratio im dug.

Bio sam u beogradskoj Areni 2010. kada se Partizan protiv Makabija plasirao na završni turnir Evrolige. Sećam se mnogih detalja iako je prošla decenija, a imao sam samo 12 godina. Atmosfera je bila neverovatna, najbolja na nekoj utakmici u mom životu'', rekao je tada Dimitrijević.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke