Dinamično u Tel Avivu - novi potpis i odlazak

Autor: Filip Rodic
četvrtak 18.07.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Krilni centar zadržan.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Nastavlja se rekonstrukcija u redovima Makabija sa dva nova poteza.

Značajniji je potpis novog ugovora Romana Sorkina na čak pet godina. Dvadesetsedmogodišnji krilni centar vezan je za Makabi do 2029. godine.

Ova predstojeća sezona biće Sorkinu četvrta u dresu Makabija i svake godine je pokazao konstantan napredak u individualnoj statistici.

Prošle sezone je prosečno beležio 16,2 poena (67 posto za dva, 49 posto iz tri), 5,9 skokova i jednu blokadu za 23 minuta po utakmici tokom regularne sezone izraelske lige. U domaćem plej-ofu, njegov doprinos je bio na 14,9 poena (56 posto za tri), 6,8 skokova i 1,3 blokade po utakmici.

U Evroligi, Sorkin je učestvovao u 32 utakmice, prosečno postizavši 6,8 poena i 3,1 skok za skoro 16 minuta na parketu.

Usled dolazaka Džordana Lojda i Džejlena Hoerda, na mesto Lorenza Brauna i Vejda Boldina, videli se da nema mesta ni za Antonijusa Klivlenda.

 Ovaj 30-godišnji bek izlazi iz prve sezone u Evroligi sa prosekom od 5,4 poena i 1,7 skokova po utakmici.

Pre dolaska u Evropu, Antonijus Klivlend je uzastopno proglašen odbrambenim igračem godine australijskog NBL-a 2022. i 2023. godine.

U prošlosti je nakratko bio deo Dalas Maveriksa i Atlanta Hoksa, dok je takođe nastupao u Razvojnoj ligi. Pre nego što je prešao u Makabi iz Tel Aviva, već je proveo vreme u Izraelu sa Hapoel Eilatom.

Sve transfere i sastave evroligaških timova vidite OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke