Divac: "Ako neko zaslužuje prsten, to je Jokić"

Autor: Filip Rodic
sreda 31.05.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Legenda evropske košarke Vlade Divac istakao je da je Nikola Jokić podigao nivo dostignuća za evropske košarkaše u NBA ligi.

Beta/AP Photo/Ashley Landis
Beta/AP Photo/Ashley Landis

Povezane vesti

Sprema se veliko finale Denvera i Majamija, a ako neko zna kako je igrati odlučujuću seriju za prsten to je Vlade Divac, koji je imao tu priliku 1991. sa Lejkersima protiv Čikago Bulsa.

Osoben po polivalentnosti, bekovskoj tehnici i smislu za pas, Divac je dobio naslednika koji ga je nadmašio u Nikoli Jokiću.

"Zašto ne može da osvoji prsten? Ako neko zaslužuje, onda je to Jokić“, prokomentarisao je Divac.

"Jokić je definitivno podigao letvicu za sve, i one pre njega i one ispred njega, tako da smo njegovi veliki navijači i nadamo se uspehu ove godine. Naši košarkaši dolaze iz napredne škole košarke. Nikola je naš i divno ga je gledati i nadamo se da ćemo osvojiti titulu i ove godine“, rekao je bivši as Lejkersa, Hornetsa i Kingsa.

Uspeh bi mogao da obuhvati i Mundobasket, gde će Srbija igrati u grupi B u Manili biti zajedno sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom. 

"Što da ne? Imamo kvalitet, nova generacija je dobra i uspešna, pravili su uspehe i nadam se da će ove i sledeće godine imati uspeha i na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Po kvalitetu smo u vrhu, šta bi trebalo da bude bolje? Ključna je hemija i odnos prema igranju za reprezentaciju i nadam se da će to stvoriti sledeća generacija. Kada imate hemiju u timu, ona pomaže u teškim trenucima“, dodao je Vlade Divac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke