Divac je izabrao njega umesto Dončića, Kingsi su ga danas trejdovali

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.02.2022.
21:01
Izvor: Sportske.net

Nije opravdao poverenje...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

NBA draft iz 2018. godine ostaće upamćen po neočekivanoj odluci tadašnjeg generalnog menadžera Sakramento Kingsa, našeg Vlada Divca da kao drugog pika izabere Marvina Beglija, iako su mnogi verovali da će u Kingse dovesti nadolazeću evropsku zvezdu, Luku Dončića koji je svoj talenat pokazao u Real Madridu.

Prvi pik na tadašnjem draftu bio je Deandre Ejton, koga su izabrali Finiks Sansi, a Dončić je izabran kao treći od strane Atlante, koja ga je odmah trejdovala u Dalas za Trea Janga koji je otišao u suprotnom smeru.

I pored brojnih kritika, Divac je verovao u Beglijev potencijal, ali kako je vreme prolazilo, Dončić je počeo da čini čuda u NBA ligi i izrasta u pravu zvezdu, a Begli se mučio i sa formom, i sa povredama, pa od tih velikih očekivanja nije bilo ništa.

Prema današnjim informacijama američkog Atletika, Begli je završio svoju misiju u Kingsima i preselio se u Detroit Pistonse. Osim Kingsa i Pistonsa, u ceo posao su uključeni i Milvoki Baksi i LA Klipersi.

Sakramento je dobio Dontea Divićenca, Treja Lajlsa i Džoša Džeksona, a Milvoki je dobio Serža Ibaku uz dva buduća pika iz druge runde, uz novčanu nadoknadu. Klipersi su dobili Rodnija Huda i Semija Odželeja.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke