Đinobili se razočarao u San Antonio

Autor: Beta Beta
petak 26.09.2014.
23:40
Izvor: Beta

Argentinac priznao da mu se nije svidela odluka kluba da mu zabrani da igra za reprezentaciju na Mundobasketu u Španiji.

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Emanuel Đinobili je povredio desnu nogu u završnici finala plej-ofa NBA lige protiv Majamija i tada je procenjeno da će mu biti potrebno dva meseca da se oporavi. On je pokušao da se spremi za turnir, ali mu je uprava San Antonija zabranila da nastupi na Svetskom kupu, koji je od 30. avgusta do 14. septembra odigran u Španiji.

San Antonio je iskoritio klauzulu u ugovoru izmedju NBA lige i FIBA po kojoj klubovi iz najjače košarkaške lige sveta mogu da zabrane svojim igračima da učestvuju u takmičenjima "ukoliko postoji opravdana sumnja da bi to moglo da ugrozi njihovo zdravstveno stanje".

"Razgovarali smo. Bio sam povređen. Razumem zbog čega su to uradili. Ali, nije mi se svidelo", rekao je Đinobili, a preneo Sportando.

Đinobili je pre povrede najavio da će mu takmičenje na Svetskom prvenstvu u Španiji biti poslednje za reprezentaciju Argentine. Iskusni bek je jedan od vođa sjajne generacije "Gaučosa" koja je imala dosta uspeha u prvoj deceniji XXI veka, kruna je naravno zlato na OI u Atini 2004. godine.

Takmičenje na Svetskom prvenstvu u španiji Argentina je završila porazom od Brazila, 65:85, u osmini finala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke