Đorđević: ''Čeka nas dobar rad na Kopaoniku''

Autor: Beta Beta
petak 15.07.2016.
12:30
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da njegovu ekipu čeka dobar rad na pripremama na Kopaoniku i da se raduje jakim utakmicama na turniru u Kordobi.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Srbije osvojili su kvalifikacioni turnir u Beogradu i plasirali se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Idemo na Kopaonik, čeka nas desetak dana dobrog rada, već isplaniranog. Mislim da su se momci odmorili, ne fizički nego i mentalno posle jedne doze pritiska koji je nosio kvalifikacioni turnir. Jedva čekamo da odemo na Kopaonik, tamo nas čeka dobar rad, dobra baza, ali kratka, pošto ne mislim da je to dovoljno za jedno zahtevno takmičenje kakve su Olimpijske igre. Napravili smo plan, idemo na turnir u Kordobu i odatle u Rio", rekao je Djordjević novinarima uoči polaska na pripreme na Kopaonik.

Ekipa danas putuje na Kopaonik, a posle toga učestvovaće na turniru u Kordobi sa domaćom selekcijom Argentine, Francuskom i Hrvatskom.

"To će biti odlične pripremne utakmice. Trudili smo se da nadjemo kvalitetne protivnike i pred kvalifikacioni turnir u Beogradu. Dobro je što su ovako jaki protivnici, koji i u Riju idu na medalju. To će biti dobro", rekao je Djordjević.

On je dodao da na Kopaonik vodi svih 15 igrača. Naveo je da će se Miroslav Raduljica večeras vratiti, pošto je dobio slobodno jer je potpisao ugovor sa italijanskim Armanijem, pa mora da obavi lekarske preglede.

"Raduljica će doći na Kopaonik kolima sa Nemanjom Bjelicom. Bjelica je došao i radi prema programu oporavka. Kreće sa specijalnim programom, pratimo šta nam kažu stručnjaci i lekari. Već je radio ozbiljne treninge individualno. On je prošao sve naše sisteme, osam godina je u reprezentaciji i zna šta ga čeka. Neće biti nikakav problem da se u roku od jednog dana uključi u celu priču. On je veliki deo ekipe. Ostali igrači su zdravi i pravi", rekao je Djordjević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke