Đorđević: "Cilj je finale i plasman na OI"

Autor: Beta Beta
utorak 26.05.2015.
13:59
Izvor: Sportske.net, Beta

Aleksandar Đorđević je nakon objavljivanja spiska saopštio i svoje planove pred EP.

BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević  je danas da je cilj da na predstojećem Evropskom prvenstvu odvede ekipu do finala i samim tim obezbedi plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Nemamo više prava da bežimo od toga da idemo ka osvajanju medalja. Teško će biti osvojiti zlato, ali cilj je da se ode na Olimpijske igre, a tamo vodi plasman u finale. Nema više sakrivanja, idemo da se borimo s najboljima. Cilj je da povedem ekipu do finala", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Košarkaškom savezu Srbije.

Đorđević je danas saopštio spisak od 24 igrača za Evropsko prvenstvo koje će se od 5. do 20. septembra održati u Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji. Srbija će se takmičiti u Grupi B, u Berlinu, sa selekcijama Nemačke, Turske, Italije, Španije i Islanda.Đorđević je rekao da je cilj ekipe da igra američku košarku, koju u poslednjih nekoliko godina igra Real Madrid.

"U finalu Svetskog prvenstva izgubili smo od SAD košarkom koja dominira u svetu i nama je želja da tako igramo. To je jedina prava košarka, kojoj su najbliži Španci. Real u poslednje tri godine igra fenomenalno, najbolje u Evropi, u konstantnom sprintu i to je model kojim mi težimo", kazao je selektor Srbije.

On je naveo da je 24 igrača koje je pozvao pratio ove i prošle godine i dodao da će 18 igrača otići na pripreme koje počinju 15. jula, ali nije želeo da kaže kada će skratiti širi spisak, već da će sačekati da se završe prvenstva i da vidi u kakvom su stanju igrači i da li će fizički biti u stanju da odgovore na zahteve reprezentacije.

Đorđević je naveo da će kapiten reprezentacije biti Miloš Teodosić i podsetio da na spisku nema dvojice igrača sa Svetskog prvenstva.

"Nenad Krstić je odlučio da se povuče i mi poštujemo tu odluku. Raško Katić igra dobru sezonu, ali je u određenim godinama, iako igra kao da je 10 godina mlađi
", kazao je Đorđević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 27.05.2015
11:26

ZIVELA SRBIJA!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 27.05.2015
08:27

Zna li neko kako igra Katić ove sezone ?

avatar
Pope el Berraco
Wednesday, 27.05.2015
00:26

Tesko cemo do finala na ovom svetskom smo stvarno imali dosta srece.

avatar
Wednesday, 27.05.2015
12:01

e konacno neko da se slozi samnom,to sam ja pisao :D

avatar
bard fudbala
Tuesday, 26.05.2015
14:44

Nije da je nemoguce da dodjemo do finale ali nece biti nimalo lako.Videcemo sta ce biti