Đorđević: "Ponosan sam, momci su dali poslednji atom snage"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.09.2017.
17:33
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je da je ekstremno ponosan na svoje izabranike koji su u pohodu na medalju dali poslednji atom snage.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacije Srbije osvojila je srebrnu medalju na 40. Evropskom prvenstvu koje je održano u prethodne dve nedelje.

Članovi stručnog štaba i reprezentativci danas su doputovali u Beograd izuzev Stefana Birčevića koji je ostao u Istanbulu zbog klupskih obaveza.

Na zvaničnoj konferenciji za medije selektor Aleksandar Đorđević iskoristio je priliku da se zahvali svojim izabranicima i da javnosti još jednom predoči da je ostvaren veliki uspeh.

"Velika zahvalnost, čestitike i naklon svima koji sede sa moje leve strane, zaslužili su sve pohvale i čestitke. Treba da budu ponosni na sve što su uradili u poslednja dva meseca. Bile su ovo ekstremno teške pripeme za ekstremno teško takmičnje. Mislim da svim možemo da budemo zadovoljni i ponosni na ono što smo uradili", kazao je selektor.

Predsednik KS Srbije Predrag Danilović kazao je da "momci zalužuju dubok naklon", a selektor Đorđević dodao da upravo te reči najbolje oslikavaju kako treba posmatrati reprezentativce.

"Reči Saše Danilovića mogu da oslikaju to šta se oseća prema ovim momcima koji nose dres Srbije. Ja sam ekstremno ponosan na sve ove momke, njihov odnos prema radu i dresu. Nadam se da će seniorska selekcija nastaviti da donosi medalje našoj zemlji", rekao je Đorđević.

Na pitanje novinara da prokomentariše suđenje i činjenicu da je pravljen video materijal sa greškama arbitara Đorđević je kazao da je to uobičajena praksa.

"To je nešto što su radile sve reprezentacije pa i mi. Možda nije moje da komentarišem ali smatram da sudije nisu bile spremne za ovakvo prvenstvo i ovako kvalitetnu košarku", kazao je Đorđević.

Selektor je iskoristio priliku da progovori u ime reprezentativaca i prenese utisak da njegovi izabranici nisu imali snage za napad na zlato jer se posle polufinala dogodilo veliko emotivno pražnjenje.

"Posle polufinala je bilo veliko pražnjenje i nismo uspeli da se vratimo u pripremu finala. Falio nam je dan odmora i da budemo potpuno zdravi, odigrali smo finale bez Lazića i delimično bez Jovketa koji je igrao pod injekcijama. Falilo je i malo sreće, sreća prati hrabre i pobednike... Nisu ovo izgovori ali valja znati da su momci dali poslednji atom snage i to je za divljenje i pohvalu", završio je selektor.

Reprezentativce Srbije večeras očekuje prijem kod gradonačelnika Beograda, a zatim i doček na balkonu Starog dvora ispred kojeg će se narod okupiti kako bi im preneo zahvalnost za ono što su uradili.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manitu
Monday, 18.09.2017
18:22

Bravo Sale mada vec sam rekao, sa ovom grupom si lako upravljao.Momci su te slusali mnogo bolje nego prve zvezde gde moras svakom da podilazis.Uz to srebro je sa ovom ekipom ravno nemogucoj misiji.

avatar
Tigar Bombac
Monday, 18.09.2017
17:46

Nedovoljno đole nedovoljno,kako si samo slavio kad ste poveli u zadnjoj cetvrtini misleci da cete do zlata ali nece moci ove noci,svima nam je dragiĆ sto ste izgubili