Do kada je šampion AdmiralBet ABA lige siguran učesnik Evrolige, šta će biti sa Dubaijem?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 01.01.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Odgovore na ova pitanja dao je direktor takimčenja Milija Vojinović.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

AdmiralBet ABA lige u poslednje dve sezone ima dva učesnika u Evroligi. Beogradski "večiti" rivali Crvena zvezda i Partizan predstavljaju regionalnu košarku među evropskom elitu, a utakmice crveno i crno-belih među najposećenijima su u Evropi.

Direktor AdmiralBet ABA lige Milija Vojinović je u intervjuu za "Tanjug" istakao da je u toku renesansa regionalne, a posebno srpske košarke.

"Ako bismo se vraćali na celu 2023. godinu onda moramo da se vratimo i na završetak prošle sezone, koji je nama u AdmiralBet ABA ligi za ponos. Finalna serija između Partizana i Zvezde bila je renesansa regionalne i srpske košarke, sa 100.000 gledalaca na utakmicama finalne serije", rekao je Vojinović.

AdmiralBet ABA liga će i sledeće sezone imati svog predstavnika u Evroligi, to će biti šampion, sve ostalo je nepoznanica.

"Do sezone 2024/25. šampion ABA lige je siguran učesnik Evrolige. Imali smo tu situaciju sa ruskim klubovima koji su isključeni i zbog toga mi sada imamo dva predstavnika u elitnom rangu. Publicitet koji ima košarka u Srbiji i ono što su pružili Partizan i Crvena zvezda Evroligi u prethodnim sezonama nedvosmisleno dovodi do zaključka da će se taj kontinuitet nastaviti u budućnosti", konstantovao je Vojinović, koji je progovorio i o potencijalnom ulasku Dubaija u AdmiralBet ABA ligu.

"Sa Dubaijem smo počeli da razgovaramo tokom Fajnal-fora Evrolige u Kaunasu. Ti razgovori su intenzivni, mogu reći i svakodnevni. Mi smo Dubai već implementirali kroz juniorsku ligu. Učešće Dubaija u AdmiralBet ABA ligi se ogleda kroz sportsko-poslovni deo, neočekujući da će oni doći sa džakovima novca i u potpunosti finansirati AdmiralBet ABA ligu. Postoji međusobna komunikacija kako napraviti najbolji model u tom poslovnom smislu, a što se tiče sportskog dela, prerano je govoriti o sistemu takmičenja".

"Ono što je sigurno je da će trenutni Abaligaši, sem poslednjeplasiranog, zadržati svoj status u sezoni 2024/25. Uključivanje Dubaija bi možda prouzrokovalo proširenje lige, ali je to sve trenutno u domenu razgovora i odluku će svakako doneti klubovi koji su vlasnici lige. Oni su nama iz menadžmenta prepustili da razgovaramo sa ljudima iz Dubaija. Ti razgovori su intenzivni, konstruktivni i konkretni i u nekom narednom periodu će biti jasno koji će to biti putevi i kakav će to biti projekat", zaključio je Vojinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale Mladenovic
Wednesday, 03.01.2024
18:38

Nije tačno da je bilo 100.000. Ako je 20+20+7+7+20 =100 onda OK.