Dobitna formula - Kapiten niže nule, Zvezda pobeđuje!

Autor: Lazar Nikolić
petak 25.11.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Neverovatan podatak.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Branko Lazić je najtrofejniji košarkaš u istoriji Crvene zvezde i aktuelni kapiten šampiona AdmiralBet ABA lige.

Njegovo primarno zaduženje je da bude pokretač čvrste i agresivne odbrane u ekipi trenera Duška Ivanović, dok je poenterski učinak u totalno drugom planu kada je u pitanju jedan od najboljih defanzivaca u Evropi.

Ipak, pomalo je čudan podatak da je Zvezdin bek šuter u ovoj sezoni Evrolige u prvih deset utakmice za skoro 18 minuta provedenih na parketu po meču ubacio svega 20 poena, tačnije dva po meču.

Lazić je najbolju košgetersku partiju pružio na utakmici drugog kola protiv Panatinaikosa u "Pioniru" kada je ubacio šest poena "zelenima", a njegov tim na kraju izgubi.

Zvezdin kapiten se nije ni upisao u listu strelaca na čak pet utakmica u Evroligi, a ono što je posebno zanimljivo Lazić nije postigao ni poen u sve četiri evroligaške pobede crveno-belih protiv Bajerna i u tri vezana trijumfa nad Asvelom, Albom i Makabijem sinoć.

Naravno, to ne znači da je iskusni 33-godišnjak pružio loše partije, naprotiv. Lazićeva uloga u odbrani na najboljim igračima protivničke ekipe bila je jedna od ključnih taktičkih zamisli trenera Ivanovića kojim je Zvezda pravila prednost u odnosu na rivale. 

Kapiten crveno-belih svojim sjajnim defanzivnim doprinosom po pravilu uspeva da poremeti glavnu napadačku opciju rivala i tako svojim saigračima u mnogome olakša posao. 

Upravo je Lazić sinoć na utakmici protiv Makabija odbranio poslednji napad, maksimalno otežavši šut Lorencu Braunu i tako doneo treći uzastopni trijumf svom timu.

Dok Zvezda pobeđuje, Lazić sigurno ne bi imao ništa protiv da ostane na nuli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke