Dobri Simonović i Gudurić - Nemilosrdni Fener prema Bešiktašu, Efes tesno do finala!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 16.02.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Gledaćemo veliko finale dva favorita i u Turskoj.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Efes i Fenerbahče će igrati finale Kupa Turske. 

U prvom polufinalu Kupa Turske ekipa Efesa je savladala Karšijaku rezultatom 81:77 u utakmici u kojoj je Karšijaka imala "devet života", ali nije uspela da pobedi. 

Efes je nekoliko puta imao protivnika u šaci, čak i deset poena prednosti sredinom poslednje deonice, ali i u tom trenutku su košarkaši Karšijake uspeli da se vrate i da spuste na samo 3 poena zaostatka i uvedu meč u neizvesnu završnicu. 

Larkin najbolji na terenu sa 23 poena, Plajs je dodao 16 poena. 

U Karšijaki Erik Mekalum 20 poena, Kejri 18. 

U drugom duelu Fenerbahče je savladao bez ikakvih problema ekipu našeg Dušana Alimpijevića, Bešiktaš je izgledao nemoćno tokom čitavog meča, bilo je 99:68.

Već u prvoj četvrtini Fenerbahče je pokazao sav svoj kvalitet, dobio je ovu deonicu sa 32:8, u drugoj je ubacio još 29 poena, pa je posle prvih 20 minuta igre bilo neverovatnih 61:28. 

Podigli su crno-beli ritam do kraja meča i malo ublažili poraz, ali svakako će Fenerbahče biti odmoran za finale Kupa protiv Efesa. 

Motli najbolji sa 23 poena, Biberović je dodao 13, Gudurić 11 poena, po 5 skokova i asistencija. Simonović, košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u Bešiktašu, najbolji u protivničkom timu sa 19 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke