Dobrić: "Uspeo plan sa Hauardom! Kiksevi ne smeju da nam se dešavaju..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 09.10.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Srbije zadovoljan partijom svoje ekipe.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Baskoniju 78:71 (25:20, 17:14, 17:15, 19:22), u utakmici drugog kola Evrolige i ostvarili drugu pobedu.

Svoje impresije nakon meča izneo je u razgovoru sa novinarima Ognjen Dobrić.

"Odigrali smo dobru utakmicu, odradili smo sjajan posao 40 minuta. Pogotovo u odbrani, u napadu smo imali malih padova, ni mi nismo izgledali sjajno. Odbrana na Hauardu i nekim igračima je funkcionisala kako smo se dogovorili, tim je vredno radio za to. Dobro je sve to izgledalo, upisali smo drugu pobedu što je veoma bitno", rekao je on, a potom istakao koliko je bilo važno sačuvati Markusa Hauarda na svega sedam poena.

"Nama je bio plan da sprečimo Hauarda. Postavili smo odbranu i držali se plana, kada sam ulazio čuvao sam i njega, ali to je zasluga tima. Preuzimali smo ga, nismo mu dali da 'diše', da ima otvorene šuteve i ulazi u ritam jer on može svima da napravi problem. To je bila jedna od ključnih stvari, da se zaustavi Hauard."

Da li pamti Zvezdu na vrhu Evrolige?

"Ne znam. Imali smo dobrih startova, ali ne sećam se da smo imali 2:0. Lepo izgleda to, nadam se da ćemo biti među najboljima u Evroligi.

Uvek je posebno igrati pred našim navijačima. Videli ste kako su nas bodrili, pratili su kako dišemo. Zato i ekipa izgleda sve bolje i to nam je jako značilo.

Jako mnogo nam je značio današnji trijumf jer smo imali pad u Splitu. Nismo odigrali dobru utakmicu i morali smo da reagujemo i da se saberemo, da odigramo kako treba da bismo pobedili. Nadam se da ćemo podići formu i u AdmiralBet ABA ligi jer takvi kiksevi više ne smeju da se dešavaju.

Trener je iskusan i zna šta radi, zna kako da podigne ekipu. Imali smo dva poraza i počeli smo da podižemo formu, sve će to izgledati bolje. Dobro je što imamo širok roster i što možemo da rotiramo više igrača, samo to da iskoristimo na pravi način", smatra Ognjen Dobrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke