''Dobrićeve emocije pokazuju koliko nam je bilo stalo, Nemci zaslužili pobedu''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.09.2023.
17:32
Izvor: Sportske.net

Nažalost, previše je bilo malera na ovom šampionatu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Srbija nije uspela da se domogne svetskog zlata, malo je nedostajalo, ali na kraju je Nemačka trijufovala sa 83:77.

Posle meča, naš reprezentativac Dušan Ristić je istakao da je pobeda Nemačke zaslužena, ne želeći da razloge našeg poraza traži i u pojedinim spornim sudijskim odlukama.

''Smatram da smo ostvarili jedan veliki uspeh, ali u ovom trenutku svi smo emotivno ispražnjeni, jer smo dali svoj maksimum. Očekivali smo pobedu, da osvojimo to dugo čekano zlato, ali moramo da priznamo da je Nemačka danas bila bolja i zasluženo su osvojili ovo Svetsko prvenstvo.

Mislim da imamo dosta toga zbog čega treba da budemo srećni i zadovljni. Kad se utisci slegnu, bićemo svesni koliko je ovo veliki uspeh'', rekao je on.

Povreda Ognjena Dobrića već u uvodnim minutima bila je šok za naše igrače i veliki hendikep u nastavku meča.

''Dobrić je sigurno jedan od naših najvažnijih igrača. Videli ste sigurno njegove emocije na klupi. Toliko mu je bilo stalo da nastavi, primao je i injekcije, ali jednostavno nije mogao. Njegove emocije pokazuju koliko je svima nama stalo do pobede'', rekao je Ristić.

Usledilo je još jedno pitanje novinara o suđenju.

''To je sad prošlost, oni su dobili utakmicu. Da li smo mogli i mi malo čvršće da odgovorimo, sigurno da jesmo. Ne bih komentarisao suđenje'', zaključio je Ristić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke