Dočekan sa skepsom - Šta sada kažete na Kuzmićeve partije?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.10.2016.
22:39
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Golden Stejta Ognjen Kuzmić bio je ubedljivo najbolji pojedinac Zvezdinog tima na gostovanju Panatinaikosu, a partija na gostovanju bivšem klubu samo je nastavak onoga što srpski centar pokazuje od početka sezone.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kada je sredinom jula Crvena zvezda mts obelodanila da je potpisan ugovor sa Ognjenom Kuzmićem mnogi navijači beogradskog kluba bili su skeptični, a može se reći da je većina sumnjala u to da klub pravi dobar potez.

Nakon šest takmičarskih utakmica u ABA ligi i četiri u Evroligi Ognjen Kuzmić slobodno može da se okarakteriše kao jedini igrač Crvene zvezde mts koji u kontinuitetu pruža odlične partije.

Večerašnje gostovanje Panatinaikosu bilo je posebno inspirativno za centra crveno-belih pošto je u prethodnoj sezoni dobio otkaz u atinskom klubu koji je bio nezadovoljan Kuzmićevim učinkom.

Bivši centar Golden Stejta završio je večerašnju utakmicu u Atini sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 15 skokova što mu je donelo 27 indeksiranih poena. Kada pogledate brojke Ognjena Kuzmića od početka sezone dolazi se do zaključka da je Zvezda povukla odličan potez kada mu je ponudila saradnju.

Ognjen Kuzmić u Evroligi, za sada, beleži prosek od 12 poena i 9 skokova po meču, dok u ABA ligi ima nešto slabije cifre - 7.7 poena i 4.6 skokova po utakmici.

Jasno je, međutim, da Ognjen Kuzmić za sada obavlja odličan posao i da bi Crvena zvezda mts sa još jednim centrom delovala jako ubojito na unutrašnjim pozicijama, posebno ako se uzme u obzir da bi Milko Bjelica mogao da pruži više na "četvorci", baš kao i Luka Mitrović koji još uvek traži pravi ritam.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toni Kroos
Friday, 28.10.2016
23:58

Btw,sto bi rekli ovi nasi sto se prave englezi,izgleda da je Zvezda postala najbolja destinacija za centre! Katic otisao za bolji ugovor iako se mislilo da moze u prevremenu penziju, Marjanovicu se ostvario san za ugovor u NBA, Stimara i Cirbes pune dzepove u Istanbulu/Tel Avivu.. Koliko se secam,i komsije su lansirale neke izuzetne centre koji su bili anonimci dok nisu dosli,mozda je i najbolji od njih upravo Gist. Sve ovo je samo dokaz da mi imamo sjajne,ma fenomenalne bekove i da nam je tu najmanje potrebno pojacanje u vidu stranaca!

avatar
disqus_n6oU6Gbe9n
Saturday, 29.10.2016
13:00

Taman sam pomislio da je laz, totalno sam zaboravio da su Cirbes, Katic, Marjanovic i Kuzmic prosli sve zvezdine selekcije. ha-ha-ha

avatar
Toni Kroos
Friday, 28.10.2016
23:50

Ja nikad nisam bio protiv Kuzmica iako nije konstantan i ne igra uvek najbolje sto moze ali me je decko kupio sa zvezdinom pesmom na predstavljanju u Golden Stejtu sto mi je garant da ce za nas klub i nase boje dati sve sto moze na terenu!!

avatar
Nikolas Batum
Friday, 28.10.2016
23:50

Nije Sale blesav sto ga je doveo u reprezentaciju i kasnije u PAO, dobijao je malo minuta i uglavnom ga je usmeravao ka defanzivi. Sad kad je prvi centar vidi se da decko nije klasicno drvo, ali mu fali podrska, Milko Bjelica je ipak cetvorka. Oni sto su pljuvali Saleta kad nije pozvao Luku Mitrovica na SP u Spaniju, sad imaju adekvatan odgovor zasto ga nije pozvao.

avatar
brki
Friday, 28.10.2016
23:23

Samo napred Kuzmane! Sve je sigurniji...pravo iznenađenje! Pošteno... ne štedi ni sebe ni protivnika, biće sve bolji i bolji... Bravo!

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 28.10.2016
22:56

Marjanovic ne veruje... Pa i Raduljici se prva pozicija centra trese, jer Kuzmic uz njega je siguran za sledecu godinu...