Dočekasmo i loše izdanje Jokića, vratio se Bogdan...

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 23.12.2021.
07:41
Izvor: Sportske.net

Porazi Denvera i Atlante...

AP Photo/Hakim Wright Sr.
AP Photo/Hakim Wright Sr.

Povezane vesti

Bez Nikole Jokića na najvišem nivou, Denver nema nikakve šanse. I možda je najbolji pokazatelj duel sa Oklahomom prošle noći. Jedan od najslabijih timova na Zapadu je spustio Nagetse ispod 100 poena i dobio utakmicu. Ton meču je davao svojim drugim tripl-dablom u karijeri, Džildžes-Aleksander. Sjajni bek Tandera je uz 27 poena, imao 12 asistencija i 11 skokova. Inače, pobeda od 14 razlike je najubedljivija Tandera čitave sezone, a oni su se nakon crnog rekorda, poraza od 73 razlike protiv Memfisa probudili i dobili pet od osam mečeva.

Jokić, za svoje standarde loš, 13 poena, 7 skokova, 3 asistencija, MVP je u meč ušao sa prosekom 26.3 poena, 13.5 skokova i 7.5 asistencija. Doduše noćas je igrao samo 25 minuta. 

Denver nije igrao šest dana, odložen je meč sa Bruklinom. Inače, Nagetsi nisu uspeli da se spuste kada se lomilo u poslednjoj četvrtini na manje od -8, pa je Oklahoma lako privela meč kraju. 

Pokuševski je na parketu proveo 12 i po minuta, prazne kolone izuzev jednog skoka i ukradene lopte. 

Šampion Milvoki je nakon dva poraza dobio Hjuston. Midlton se nakon kraće pauze zbog kolena vratio u tim sa 23 poena, Adetokumbo je propustio još jedan meč zbog korone. 

Orlando je dobio u Atlanti, pokvario povratak Bogdanovića koji je ubacio šest poena. I jedani drugi tim su bili oslabljeni, Houksi bez Janga, Kapele i Galinarija. Nisu pomogla ni 36 poena Kema Rediša, Houksi su izgubili sedam mečeva kod kuće. Fric Vagner je vodio tim sa Floride sa 25 poena, Robin Lopez ima 11 asistencija, najviše u karijeri iskusnog centra. 

Istorija, oslabljeni Boston je potpisao legendarnog Džoa Džonsona na 10 dana, četrdesetogodišnjak je dobio šansu u samom finišu i ovacije kada je pogodio u poslednjim minuta. Inače Seltiksi su zaustavili pobedonosni niz Klivlenda od šest mečeva, Džajlen Braun je ubacio 34 poena, Robert Vilijams Treći dao 21, rekord karijere. Kod Kavsa, Garland 28, Lov 18, tim iz Ohaja takođe žestoko oslabljen bez Okora, Moblija, Džareta Alena i još pet manje bitnih igrača.

Klipersi su tukli Kingse 17 poena zaboravljenog Ibake, najviše ove sezone. Toliko je dao i Pol Džordž pa su Klipsi konačno našli lek za Sakramento od koga su izgubili tri meča u nizu, od toga dva ove sezone.

Duel Čikaga i Toronta je odložen.

Rezultati: 

Atlanta - Orlando 98:104
Boston - Klivlend 111:101
Milvoki - Hjuston 126:106
Oklahoma - Denver 108:94
Sakramento - LA Klipers 89:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke