Dok Aca Petrović skuplja sredstva za spas kluba, Cibona već ostala bez trenera i nekolicine igrača

Autor: Darko Mitrović
subota 25.06.2022.
17:43
Izvor: Sportske.net

Nisu imali strpljenja...

Cibona/Mihal Jacic/ABA liga
Cibona/Mihal Jacic/ABA liga

Povezane vesti

Znate već da se ovih dana vodi intenzivna akcija za prikupljanje novčanih sredstava kako bi Cibona izbegla stečaj, a nekadašnji igrač i trener ovog kluba Aleksandar Petrović je juče obelodanio da je za prva tri dana ove akcije prikupljeno oko 365.000 evra.

Sledeći presek objaviće 1. jula kada bi trebalo da bude mnogo jasnije da li će ova akcija ispuniti cilj.

Petrović je danas pojasnio da je primarni cilj sakupiti najmanje dva miliona evra, s obzirom da se prethodnih dana spekulisalo i sa ciljanom sumom od deset miliona evra.

''Moram objasniti razliku između 10 i 2 miliona evra. Sa 10 kompletno saniraš sve dubioze i funkcionišeš na vrhunskom nivou, a sa dva pokreceš minimum aktivnosti da se zagrebački brend ne ugasi i tek tada slažeš priču za dalje'', objasnio je Petrović.

Ali, dok se ova sredstva prikupljaju, Cibona je već ostala bez trenera Gašpera Okorna, pod čijim vođstvom je njen tim prošle sezone osvojio duplu krunu u Hrvatskoj. Okorn je zvanično predstavljen kao novi trener Krke, ali polako iz Cibone odlaze i igrači.

Američki centar Nejt Rivers se preselio u italijansku Ređo Emiliju, još jedan talentovani centar Darko Branković je otišao bez obeštećenja, a po svemu sudeći to će biti rasplet priče i sa Lovrom Gnjidićem koji će kao slobodan igrač najverovatnije otići u Cedevita Olimpiju. Podsetimo, pre godinu dana Mornar je bio uporan da ga dovede, nudio je i pozamašno obeštećenje, ali uprava Cibone nije želela da proda jednog od najtalentovanijih igrača.

Na izlaznim vratima su i Amar Gegić i Hoze Vildoza, a ako se ova teška finansijska situacija u klubu uskoro ne reši, i ostatak tima će spakovati kofere.

A kakav je klub Cibona nekada bila, Petrović je danas opisao u još jednom svom tvitu.

''Izašla je lista evropskih klubova koji su dali najviše igrača za NBA draft. Cibona je na četvrtom mestu sa 10 igrača!  Ali kad se tome doda da je i dva puta bila prvak Evrope onda se slika dodatno poboljšava'', naglasio je Petrović.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke