Dok čekamo Lebrona, Klej Tompson sipao trojke!

Autor: Boris Jovanović
utorak 07.02.2023.
07:46
Izvor: Sportske.net

Nema Karija tu je "brat" Klej!

AP Photo/John Hefti
AP Photo/John Hefti

Povezane vesti

U odsustvu "brata" Karija, Klej Tompson je preuzeo tim. Pogodio je 12 trojki, ubacio 42 poena, pa su Voriorsi slavili protiv Oklahome. Ispraćen je ovacijama, značajnu pomoć imao je od Džordana Pula koji je ubacio 21 koš i imao 12 asistencija, rekord karijere. Klej zanimljivo ima sada osam utakmica sa 10+ trojki, jedini ispred njega je, pogađate, Kari sa 22 takva meča. 

Kajri nije stigao još, Luka je povređen, Dalas je dobio prvi meč ove sezone bez Slovenca u timu. Iznenadili su Jutu, junaci su bili Džoš Grin i Džejden Hardi, njih dvojica su postigli po 29 poena i eto, iste večeri napravili rekord karijere. 

U Detroitu nije bilo iznenađenja, Boston je očitao lekciju Pistonsima. Tejtum je ubacio 34 poena, imao 11 skokova i 6 asistencija. Promašio je prvih pet šuteva, ali kako je meč odmicao, ušao je u ritam, posle poluvremena u trećoj četvrtini ubacio 18 poena, domaćin nije imao odgovor. Detroit jeste držao priključak, ali dalje od -7 nisu stigli. Džajlen Braun je bolestan, Sam Hauzer je bio dobar u svom prvom startu u poslednje dve godine, ubacio je 15 poena. Kod Detroita, Bojan Bogdanović 21 koš, Pistonsi plove ka lutriji, biće u bubnju sa Hjustonom i Šarlotom, ako kuglice budu na njihovoj strani, fascinantni Viktor Vembanijama stiže u "Motaun".

Kem Tomas je pogađao sve, postigao 47 poena za Netse i bio na gubitničkoj strani. Dao je 44 Vašingtonu za vikend, sada je poboljšao rekord karijere, no Klipersi su slavili protiv Bruklina. Odlučujućih je bilo poslednjih šest minuta, serija 25:9 gostiju je prelomila meč. Netsi naravno bez trejdovanog Kajrija, novi igrači Fini-Smit i povratnik Dinvidi nisu debitovali. Durant je povređen, kao i Simons i Set Kari, jasno da Žak Von, kouč domaćih nije imao puno rešenja. Kod gostiju iz Los Anđelesa, Džordž 29, Kavaj 24, Zubaci 19 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Klivlend nije imao problem sa Vašingtonom, svi starteri bili su dvocifreni do poluvremena, gosti su vodili od početka do kraja, bilo je +20 na poluvremenu, Kavsi su šutirali 63%, tu spasa nema. Garland i Džaret Alen su dali po 23 koša, Donovan Mičel dodao 21...

Iako se i dalje priča o trejdu Nikole Vučevića, Crnogorac je odigrao odličan meč, 22 poena, 12 skokova, Dramond dodao 21 i 15 uhvaćenih lopti, pa su visoki igrači Bulsa rasturili bukvalno San Antonio. Ovo je treća pobeda u nizu, prvi put da je Čikago vezao tri trijumfa, ali su i dalje pobedu ispod 50%. Do finipa treće četvrtine, gosti iz Teksasa su se držali, onda je usledila serija 23:3 i tu je priča bila završena. 

Sakramento je slavio u Hjustonu, Kigen Marej je imao veče karijere, ruki sa Ajove, četvrti pik drafta je ubacio 30 poena, osam trojki, najviše u istoriji franšize kada su rukiji u pitanju. Kingsi su ubacili 21 trojku, ekipe će opet igrati u četvrtak, ponovo u Teksasu.

Osma pobeda u nizu za Mivoki, slavili su noćas u Oreogonu, Bruk Lopez je ubacio 27 poena, Adetokumbo 4, uz 15 skokova. Na drugoj strani Lilard 28 koševa, 10 ispod proseka od prošle nedelje, i mada ni Grk nije bio na svojim brojkama, ostatak tima je nadoknadio njegove koševe. Problem za Blejzerse je bio izostanak Nurkića što je Lopez itekako koristio. Baksi ostaju na zapadu, u četvrtak će igrati protiv Lejkersa. Ako Lebron večeras protiv Oklahome ne sruši Džabarov rekord (nedostaje mu 36 poena) verovatno će igrači Milvokija biti akteri istorije. 

Detroit - Boston 99:111
Vašington - Klivlend 91:114
Bruklin - LA Klipers 116:124
Čikago - San Antonio 128:104
Hjuston - Sakramento 120:140
Juta - Dalas 111:124
Golden Stejt - Oklahoma 141:114
Portland - Milvoki 108:127

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke