Dokaz Stevanove plemenitosti, ovo je Miškov oproštaj od Jelovca

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 06.12.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Prevelika tuga za srpsku košarku.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Napustio nas je Stevan Jelovac.

Košarkaš koji je imao samo 32 godine je preminuo od posledica moždanog udara koji je doživeo na treningu AEK-a, nakon izvesnog vremena je prebačen na lečenje u Srbiju, a tužna vest o njegovoj smrti stigla je juče.

Među onima koji su se oprostili od Jelovca bio je i Miodrag Ražnatović, čuveni srpski menadžer i čovek koji ga je zastupao.

"Kada se ovakve ružne i nepravedne stvari dogode, ljudi su skloni da govore najlepše o osobi koja nas je napustila, možda iz reda, možda iz običaja.

Ne spadam u takve, i ovo što ću napisati o Stevanu, koji nas je napustio je slika momka i igrača kojeg sam ja znao.

Zastupao sam mnoge lošije i mnoge bolje igrače od njega. Medjutim, nikada nikog takve dobrote. Stevan je jedini, koji je i pored toga sto je bio u tridesetima i skoro 13 godina sa mnom, mi stalno persirao, iako sam se strašno bunio protiv toga. I pored ljutnje i kritike, nije odstupao od navike da pri svakom dolasku u kancelariju donese flašu žestokog pića. Svaki dolazak iz Novog Sada u Beograd da me poseti se završavao i obilaskom mojih roditelja, u čijem stanu je živeo dok je igrao u Beogradu. Kao i u vreme njegovog boravka u Beogradu, gibanica moje mame ga je strpljivo čekala. Dobrota i plemenitost, koja ga je krasila je bila jedinstvena, i živa sećanja na naše putešestvije kroz Italiju, Tursku, Rusiju, Nemačku, Litvaniju, Španiju, Japan, Grčku... sada bude bolna i teška osećanja. Ja ne spadam u osobe koje će sada napisati RIP, niti pak u one, koji će pokazati kolika me tuga obuzima dok ovo pišem, jer je moja bol zbog njegovog odlaska zanemarljiva u odnosu na ono što sada prolazi njegova porodica. S druge strane, ja sam sigurno neko ko će naći način da uspomena na Stevana, kao vrhunskog košarkaša i neverovatnu osobu traje zauvek."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke