Đoković o napuštanju Dubaija: "Ponuda Evrokupa bila na stolu, nismo smeli da odbijemo"

Autor: Sportske Net
utorak 23.07.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Neočekivani potez.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Đorđe Đoković napustio je KK Dubai neposredno pred početak sezone u AdmiralBet ABA ligi, premda je od početka uključen u projekat. 

Kako kaže, presudilo je to što su se mišljenja sa ostatkom menadžmenta. 

"Odlazak iz košarkaškog kluba Dubai bio je teška odluka, s obzirom na sve što sam uložio u ovaj projekat", rekao je Đorđe Đoković za "Sport Klub".

Dubai je gotovo izvesno trebalo da igra u Evrokupu, da bi u poslednjem momentu odlučili da ove ezone igraju samo AdmiralBet ABA ligu. 

"Ponosan sam na to što sam uspeo da klub iz Dubaija uvedem u evropsku košarku, što mnogima pre mene nije pošlo za rukom. To smatram ogromnim uspehom za sebe lično i za klub. Međutim, zbog razlika u vizijama i strateškim pravcima sa trenutnim rukovodstvom, odlučio sam da je vreme za nove izazove. Moj cilj je oduvek bio da postignem najviše moguće standarde za klub iz Dubaija, jer verujem da samo to i zaslužuje", objasnio je mlađi brat Novaka Đokovića, pa poentirao:

"Lično sam vodio dugotrajne i intenzivne razgovore sa Evroligom, koji su pokazali veliko interesovanje za Dubai. Ponuda da se igra Evrokup ove sezone bila je na stolu, što bi nas značajno približilo krajnjem cilju, Evroligi. Smatrao sam da se takva prilika ne sme odbiti, međutim, nažalost, rukovodstvo kluba zadovoljilo se trenutnim stanjem i igranjem samo ABA lige u ovoj sezoni", istakao je Đoković. 

Za kraj je poželeo klubu i čelnici sve najbolje u budućnosti. 

"Ostaje da vidimo da li će se klub ponovo naći na spisku potencijalnih učesnika Evrokupa za sledeću sezonu, što istinski klubu želim. Evroliga je sjajno takmičenje sa vrhunskom košarkom, i za klub sa drugog kontinenta kao što je Dubai, neophodno je da se ispune visoki standardi kako bi liga mogla da nastavi da raste", zaključio je on.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke