Doktor Nikola Mirotić vukao Barsu protiv Reala do izjednačenja u seriji!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 15.06.2022.
23:26
Izvor: Sportske.net

Još jedno sjajno izdanje.

@FCBbasket/Twitter
@FCBbasket/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Barselone pobedili su Real Madrid u svojoj "Palati Blaugrana" sa 71:69 i izjednačili u finalnoj seriji ACB lige na 1:1.

Još jedna u nizu veoma zanimljivih i dramatičnih utakmica između dve najveće španske sportske sile.

Barselona je nešto kasnije došla na utakmicu imajući u vidu početak njihovog rivala koji je vodio sa 8:0, a potom i 12:2 već nakon nekoliko minuta igre. Uspela je Barselona uz pomoć Nikole Mirotića koji je blistao čitav meč.

Real je uglavnom bio tim koji je imao prednost tokom utakmice, da bi se Barselona sredinom treće deonice potpuno vratila i s početkom četvrtog kvartala stekla čak osam poena viška. 

Igrala se tvrda košarka do samog trenutka. Barselona nije blistala u šutu spolja, koji ih krasi ove sezone, te su na teži način morali da traže poene. Do pobede su došli faulom koji je izazavo mnoge polemike i negodovanja u ekipi Reala. Kori Higins je krenuo u prodor, Tavares je bio pokraj njega, ali se nije jasno videlo da li je bilo kontakta. Sudije su to okarektreisale kao prekršaj, a budući da Higins nije poentirao iz te akcije, dobio je dva penala. Iste je realizovao i to su bili poeni koji su odličili pobednika.

Real je imao poslednji napad za izjednačenje, Hanga se našao u situaciji da ima otvoren put ka košu, ali on to nije osetio, već je gledao samo ka Kozeru koji je stajao spolja i uputio mu loptu, što se ispostavilo kao greška. Madriđani nisu iskoristili tu akciju i pobeda je ostala u Blaugrani.

Nikola Mirotić je bio izuzetan sa 26 poena i sedam skokova. Jedini dvocifreni uz njega u dresu domaćih bio je Higins sa 10. U Realu, Geršon Jabuseli 16 poena i 11 skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke