Dominacija Dončića i Dragića, ''stotka'' Slovenaca, a Belgija nam i dalje beži

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.08.2022.
22:47
Izvor: Sportske.net

Slovenci nastavljaju sa odličnim igrama, pobedili i Belgijanci.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

U senci velike pobede reprezentacije Srbije u dramatičnoj završnici meča protiv Grčke, uspešno su u poslednjoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo startovali i Slovenci koji su pred svojim navijačima večeras slavili sa ubedljivih 104:83.

Pitanje pobednika se nije ni postavljalo, Slovenci su nemilosrdno zatrpavali koš rivala i već na poluvremenu su Dončić i drugovi imali ubedljivu prednost (56:38). U nastavku su rutinski priveli posao kraju i sada u Grupi J imaju skor 5-2 na trećem mestu na tabeli, iza Finske i Nemačke sa po 6-1. Podsetimo, tri prvoplasirane ekipe će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, a četvrtoplasirani Izraelci zaostaju dve pobede za Slovenijom.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi večeras je bio Luka Dončić sa 25 poena, 11 skokova i osam asistencija, a pratio ga je Goran Dragić sa 19 poena i šest asistencija.

Za to vreme, ubedljivu pobedu je ostvarila i Belgija koja je na svom terenu savladala Veliku Britaniju sa 72:57. Ovaj meč je odigran u okviru Grupe I, u kojoj se takmiči i Srbija. Belgijanci sada ponovo imaju pobedu više od Srbije, skor im je 3-2 na deobi drugog i trećeg mesta sa Grčkom, a Britanci su poslednji u grupi sa jednom pobedom iz pet mečeva.

Najzaslužniji za trijumf Belgije bili su Bako sa 17 poena i sedam skokova i Obasohan sa 15 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke