Dominacija gostiju, drama Lejkersima!

Autor: Boris Jovanović
sreda 27.03.2024.
07:44
Izvor: Sportske.net

Domaćim ekipama ni mrvice, ludnica u Milvokiju!

Povezane vesti

Neočekivani junak trilera u Milvokiju, Ostin Rivs.

Košarkaš Lejkersa je napravio prvi tripl-dabl karijere, 29 poena, 14 skokova i 10 asistencija i režirao iznenađenje u Viskonsinu. Milvoki je ostao praznih šaka protiv Lejkersa. I to Lejkersa, bez Lebrona. Gosti su se vratili iz izgubljene pozicije, stigli do produžetka i na kraju odneli pobedu. Strašna partija Dejvisa, centar gostiju je uz 34 poena imao 23 skoka, igrao je 52 minuta, iako je imao problem sa kolenom. Nakon dva produžetka, Lejkersi su se radovali, biće iscrpljeni večeras u Memfisu. Kod Baksa, Janisov deveti tripl-dabl u sezoni, 29 koševa, 21 skok i 11 asistencija. Zanimljivo, Lejkersi su počistili Milvoki ove sezone, oba puta Lebron nije igrao. 

Radovali su se Voriorsi i to u Majamiju, Thompson je postigao 28 poena, Kuminga 18, Kari 17. Imali su gosti čak 30 timskih asistencija, vodili i preko 20 razlike u poslednjoj četvrtini, a posao im je olakšalo neigranje Batlera zbog bolesti. Nije bilo ni Hiroa, Kevina Lova i Dankana Robinsona. Naš Jović je uz 11 poena, imao šest skokova i četiri asistencije. 

Kockala se Ohlahoma u Lujzijani, dozvolila da se sa minusa od dvadesetak poena Pelikansi vrate u utakmicu, ali na kraju je pobeda otišla sa juga. Džajlen Vilijams je ubacio četiri poena u poslednih tridesetak sekundi, Tander je serijom 12:0 u poslednjih par minuta srušio Nju Orleans. Vilijams je ubaio 26 poena, Džildžes-Aleksander 24 za goste, kod Nju Orleansa Zajon 29 poena i 10 asistencija.

Strašno poluvreme Luke Dončića, i to prvo, 26 od 28 poena je postigao u prvom delu, Maveriksi su uništili Kingse u Kaliforniji. Nije bila velika razlika u prvom delu, plus od pet poena, ali su dodali gas polsle poluvremena. Šutirali su preko 55%, pogodili 22 trojke iz 39 pokušaja, statistika sve govori. Kada Sakramento ne postigne 100 poena, gubi meč, Sabonis je uz 12 poena, imao 11 skokova i devet asistencija. Ovo je inače 55. dabl-dabl u nizu za Litvanca. Izjednačio je rekord franšize koji je držao Džeri Lukas. Samo, tada su Kingsi bili Sinsinati Rojalsi početkom sedamdesetih. 

Rezultati:

Majami - Golden Stejt 92:113
Milvoki - LA Lejkers 124:128 pr.
Nju Orleans - Oklahoma 112:119
Sakramento - Dalas 96:132

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke