Domišljati Alimpijević ovako pripremao Bursu: "Bez sumnje najveća pobeda u karijeri, ali tu je i Real u Madridu"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.04.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

A kakav je recept imao?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Burse Dušan Alimpijević rekao je da mu je trijumf protiv Partizana i eliminacija crno-belih u Beogradu najveća pobeda u karijeri do sada.

Partizan je bio favorit za, ne samo pobedu protiv Burse, već za osvajanje Evrokupa. Međutim, pred oko 20.000 navijača u "Štark Areni", tim koji sa klupe predvodi Dušan Alimpijević šokirao je sve, pa i same sebe.

"Nije lako naći nešto pametno i reći, mi smo u pozitivnom šoku, uradili smo istorijsku stvar za klub, ne mozemo da razmišljamo ovakve glave jer imamo toliko toga na umu. Partizan je imao pobedu na svom parketu, sve je bilo pred krajem, ali sam ponosan na to sto smo pokazali neki karakter. Ovo nije prvi put da se to dešava, nikada se ne predajemo… Za kraj, kao što sam rekao u pripremi utakmice, ovaj sistem takmičenja je veći pritisak za timove koje su u glavama tamo. Ovo je tim sa dva-tri igrača sa iskustvom, ne znam zašto svi pricaju da su u finalu. Ovo je sjajan posao trenera, mladi su, ima dosta igrača za blisku budućnost, drago mi je što sam došao u moju zemlju da im pokažem karakter, kako skači svi za svaku loptu. Ima tu dosta talenata, ali nista nije gotovo", započeo je Alimpijević.

Svi su već videli duel Partizana i Cedevita Olimpije, ali Bursa je nastavila da pomera granice u klupskoj istoriji.

"Već su predstavili Partizan kao da se podrazumeva, imaju dva-tri lidera sa poenterskim karakteristikama, ostali su mladi momci. To je Željko napravio, mislimo svi da se podrazumeva, ali to su mladi igrači, nisu još igrači koji mogu da donesu prednost. Ponosan sam što mogu da uporedim srpske igrače sa nečim što je taj borbeni karakter i takmičarski duh".

Alimpijević ima tek 36 godina i pred njim je dug put. Sa Crvenom zvezdom je ostvario 11 pobeda u Evroligi u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom takmičenju, među kojima je trijumf nad Realom u Madridu. Ipak, ističe da mu je ovaj novopečeni - najdraži.

"Bez presedana, ovo mi je najveća pobeda u karijeri, ali ako ćemo istini za volju, pamtim još neke velike trijumfe kao što je Real u Madridu", kazao je Alimpijević.

Potom je otkrio jednu "caku" pomoću koje je pripremao svoj tim za paklenu atmosferu u "Areni". Na poslednjem treningu bili su postavljeni zvučnici pokraj terena i pušten je snimak navijača Partizana kako bi se makar za nijansu dočarala buka koja ih očekuje. Ispostavilo se da su bili mirni kada je trebalo i ovo je definitivno jedan od faktora koji je pomogao.

"To nisu nove stvari koje radimo... Imamo dobre audio efekte. Puštali smo Partizanove navijače, skidali smo sa Jutjuba atmosferu i puštali su ljudima, To rade i pametniji treneri od mene, a mi smo samo preuzeli ideju"; otkrio je Alimpijević.

Večeras se u eliti igraju druge utakmice plej-ofa. Barselona je veliki favorit da pretvori rezultat u 2:0 protiv Bajerna, dok su Armani i Efes nakon pobede Turaka u Italiji skoro pa "fifti-fifti". Može li Efes da dođe do novog trijumfa. Kvota je 1.81 u AdmiralBet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke