Domović Bulut: "Zadovoljni smo samo zlatom!"

Autor: Miloš Marković
petak 12.06.2015.
09:54
Izvor: Sportske.net

Novosađanin Dušan Domović Bulut, trenutno svetski broj 1 u basketu 3na3, zajedno sa svojim timom biće promoter prvih Evropskih igara koje se održavaju od 12 do 28. juna u prestonici Azerbejdžana, Bakuu.

Predrag Vučković/Red Bull Content Pool
Predrag Vučković/Red Bull Content Pool

Povezane vesti

Karijeru basketaša svetskog renomea Bulut je počeo da gradi 2011. godine kada je pobedio na prvom Red Bull King of the Rock turniru u Srbiji i učestvovao na svetskom finalu u Alkatrazu.

"Krenuti bukvalno sa ulice i stići do neke vrste Olimpijade, na kojoj smo još i promoteri, ne samo našeg sporta nego celih Evropskih igara, je neprocenjivo za mene i moj tim. Ovo nam je dalo motivaciju i nadu da je sve moguće.",
kaže Dušan.

U zemlji košarke, u kojoj je basket do skoro smatran samo uličnom zanimacijom za momke iz kraja, nije bilo lako utabati put i stići do svetskog vrha.

"Uprkos svemu tome, mi sebe jesmo zamišljali kao profesionalce i uvek smo imali taj stav. Ponosan sam na svoju ekipu zato što smo istrajali i videli nešto, tamo gde drugi nisu videli ništa.", objašnjava Bulut.

Slika basket scene u Srbiji počela je da se menja 2011. godine kada je organizovan prvi Red Bull King of the Rock, najprestižniji 1na1 turnir na svetu. Bulut je na Kalemegdanu krunisan za kralja uličnog basketa što mu je obezbedilo put u ozloglašeni zatvor Alkatraz gde je pod košem odmerio snage sa najboljim igračima na svetu.

"Posle tog nastupa u Alkatrazu video sam da postoji mogućnost da ostvarim svoje snove i postanem najbolji na svetu. Shvatio da uz disciplinu i rad mogu da napredujem i pariram igračima iz bilo kog dela sveta.", kaže Domović Bulut.

Na King of the Rock-u je učestvovao i 2012. i 2013. godine i mada nije odbranio titulu imao je zapažene nastupe.

"Već od prvog tunrira se videla perspektiva Red Bull King of the Rock-a, a naredne godine Kališ je bio duplo puniji. Iako ove godine, baš kao i prošle, zbog obaveza u reprezentaciji neću biti u mogućnosti da učestvujem na turniru koji se održava ovog vikenda, po reakcijama drugih igrača vidim da ovaj turnir svi smatraju za najbolji u našoj zemlji, a dovoljno je da pogledate slike i shvatite da je zaista spektakularan.", kaže Dušan.

basket 3 na 3
(Foto: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool)

Zlatna medalja sa Evropskih igara je titula koju priželjkuje u svojoj karijeri.

"Mi smo uvek motivisani, ma koje takmičenje da igramo. Evropske igre će biti verovatno najbolji turnir ove sezone, za neke i jedini, pa nema sumnje da će svi doći spremni. Svaka medalja na ovom takmičenju je uspeh, ali znam da se mi nećemo zadovoljiti ničim drugim, osim zlatom.",
poručuje Domović Bulut.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke