Dončić i Jokić noćas priredili košarkašku dramu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 07.12.2022.
07:49
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiv sudar Luke i Nikole!

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Dalas je preživeo Denver. Bio im je potreban tripl-dabl Luke Dončića, 22 poena, 12 asistencija i 10 skokova, ali i trojka Finija-Smita su presudili u tesnom duelu. Sjajna partija Hardeveja Džuniora koji je brojao do 29, najviše u sezoni. Nagetsi su uspeli da se vrate u meč, bili su na -10 četiri minuta pre kraja. ali su serijom 11:0 okrenuli rezultat. Onda je Fini-Smir pogodio ključnu trojku. Jokić je smanjio na -1, promašio bacanje, koševe su razmenili Dinvidi i Marej. Nagetsi su imali šansu kada je Hardevej Džunior promašio oba bacanja, ali je Marej promašio poslednji šut, 116:115 za Mavse.

Jokić je meč završio sa 19 poena, po osam skokova i asistencija, odličan Aron Gordon sa 27 koševa, Bounz Hajland je dodao 20 sa klupe. Ali, na kraju su detalji presudili.

Pistonsi su neočekivano lako slavili u Majamiju "Babo" Bogdanović je 28 od 31 poena dao u drugom poluvremenu, kada je Detroit okrenuo rezultat, drugi deo igre dobili su sa +23. Herou je kod Majamija ubacio 34 poena, nije uspeo da spreči treći poraz u četiri meča. Hit je bio bez Batlera, Dedmona i Gejba Vinsenta, pojavio se Oladipo koji je u poslednje tri godine propupustio više od 200 utakmica zbog kolena, završio je sa devet poena. Naš Nikola Jović je odigrao devet minuta, ubacio pet poena.

Donovan Mičel je najbolje sačuvao za svog idola Lebrona. Ubacio je 43 poena, najviše od kada je stigao u Ohajo prošlog leta, Kavsi su slavili na povratku "Kralja" u grad. Srušili su Lejkerse, vratio se i Džaret Alen, ubacio 24 koša, gosti su posle prve četvrtine ostali bez Dejvisa koji je probao da igra bolestan. Klivlend ima 11-1 na svom terenu, najbolji start kod kuće od 2015. kada ih je Lebron vodio do titule. Lebron je inače završio sa 21 poenom i 17 skokova, ovo je tek treći put u karijeri u 20 mečeva da je izgubio protiv "svog" Klivlenda. 

Klivlend - LA Lejkers 116:102
Majami - Detroit 96:116
Denver - Dalas 115:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke