Dončič i Kajri Irving šokirali Jokića, pobeda Dalasa u poslednjoj sekundi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.03.2024.
23:04
Izvor: Sportske.net

Prvo Dončić, pa onda i Irving uz zvuk sirene...

Beta/AP Photo/LM Otero
Beta/AP Photo/LM Otero

Povezane vesti

Kakvo veče u NBA ligi!

Posle drame u Detroitu, gde je Bem Adebajo trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu Majamiju, gotovo isti scenario je viđen u derbiju večeri, u kom je Dalas pred svojim navijačima savladao Denver Nagetse sa 107:105, pogotkom Kajrija Irvinga u posldnjoj sekundi!

Prvo poluvreme je proteklo u znaku Luke Dončića koji je za to vreme stigao već do 23 poena i bio je ubedljivo najefikasniji akter meča, ali njegova efikasna igra nije donela rezultatsku prednost Maveriksima.

Na drugoj strani, Nikola Jokić je teško dolazio do poena, Lajvli je igrao dobru odbranu na najboljem igraču lige, pa je srpski centar u prve dve četvrtine imao za njega skromnih 8 poena (2/10 šut iz igre), uz 5 skokova i 4 asistencije.

Ali, zato je Porter bio šuterski raspoložen, imao je za to vreme 15 poena i bio je najzaslužniji što je Denver održao rezutatski egal do poluvremena.

Treća četvrtina je već donela bolju igru Dalasa, a to je najuočljivije bilo kada su u pitanju skokovi, gde je domaći tim imao neverovatnu dominaciju, pa smo u jednom trenutku videli veoma ljutog trenera Nagetsa Majka Melouna koji je imao šta da kaže svojim igračima u tim trenucima.

Prednost Dalasa je početkom četvrte deonice bila i dvocifrena i delovalo je da Dončić i drugovi grabe ka trijumfu, s obzirom da su odlično igrali u odbrani, ali se šampion nije predavao.

Kako se meč bližio kraju, prednost Dalasa se sve više topila, gosti su igrali sve bolje i konačno uspostavili kontrolu skoka, a na 27 sekundi do kraja trojkom Džamala Mareja Denver je poveo sa 105:102.

Posle tajm-auta domaćih Luka Dončić vraća trojku za izjednačenje na 105:105 i drama je kulminirala!

Denver ne koristi naredni napad, Marej nije bio precizan, pa su Dalasu ostale nepune tri sekunde da dođe do pobede u regularnom toku.

Usledio je novi tajm-aut, a odgovornost u poslednjem napadu Dalasa je preuzeo Kajri Irving koji levom rukom pogađa preko Jokića iz teške pozicije za veliko slavlje Dalasa!

Luka Dončić se na kraju zaustavio na 37 poena, 9 skokova i tri asistencije,  Kajri Irving na 24 poena, 9 asistencija i 7 skokova, a u ekipi Denver Nagetsa Džamal Marej najefiasniji sa 23 poena, 7 asistencija, Porter 20 poena, a Nikola Jokić 16 poena, 11 skokova i 7 asistencija.

-

Podsetimo, ranije večeras je i Milvoki ostvario važnu pobedu nad Finiks Sansima - 140:129.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke