Dončić: "Nije gotovo, oni neće odustati"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 27.05.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Dalas vodi 3:0 u finalu Zapada.

AP Photo/LM Otero
AP Photo/LM Otero

Povezane vesti

Dalas Maveriksi došli su na prag velikog finala NBA lige, nakon pobede nad Minesotom na svom terenu sa 116:107.

Sada vode 3:0 u finalu Zapada, a poznato da niko u istoriji najjače lige sveta nije ispustio ovu prednost u plej-of seriji.

Luka Dončić briljira u finalu konferencije, jutros je Minesoti ubacio 33 poena, ali je posle meča smirivao euforiju i poručio da još nije gotovo.

"Nemojte to čak ni da izgovorite. Ali osećaj je sjajan. Moramo da razmišljamo o narednoj utakmici, moramo da igramo istim mentalitetom. Oni neće odustati. Potrebna nam je još samo jedna pobeda, samo još jedna. Oni imaju sjajan tim i ništa još nije gotovo. Moramo da ostvarimo još jednu pobedu, a ako je ostvarimo, onda će nam trebati i ostale", rekao je Dončić.

Pohvalio je Kajrija Irvinga i njegovih 33 poena.

"Zato ga neki zovu, 'gospodin Četvrta četvrtina, zar ne? Rođen je za tu situaciju. Za klač situacije. Tako da je na nama samo da mu dodamo loptu. Neverovatno je što ga imamo u timu. Učiti od njega svakog dana, uvek nosi pozitivnu energiju", dodao je Dončić.

Činjenica da su igrači Minesote obratili posebnu pažnju na Dončića, po njemu, dala je šansu drugima.

"Pokušavaju da dupliraju na meni celu utakmicu. Na Irvingu isto, ali to nas čini boljim. Svako ima loptu, svi igraju. Ovo je zadivljujuća pobeda. Došli smo do ivice i postizali smo koševe", zaključio je slovenački košarkaš. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke