Dončić odličan, ne vredi! Teško bez Embida...

Autor: Boris Jovanović
utorak 03.05.2022.
07:17
Izvor: Sportske.net

Pobede favorita na startu serije!

AP Photo/Matt York)
AP Photo/Matt York)

Povezane vesti

Sansi su demonstrirali snagu na startu polufinalne serije. Poveli su da 9:0 nisu se osvrtali. Kada je bilo potrebno, najbolji tim regularnog dela je dodavao gas, šutirali su preko 50%, imali 15 skokova više. Nikako ne leže Dalasu, znalo se to i pre početka serije, ovo je deseti put u nizu, računajući i regularnu sezonu da su slavili protiv rivala iz Teksasa.

Kod Dalasa, Luka Dončić sjajan u prvoj polufinalnoj utakmici karijere. Ubacio je 45 poena, 12 skokova i 8 asistencija, Kleber mu je jedini asistirao sa 19 koševa, ostatak "krda" nije bio od neke pomoći na otvaranju setije. 

Kod Sansa, Ejton 25 poena, dominirao je u reketu, roviti Buker je dodao 23, Pol 19, Kem Džonson ključ sa klupe sa 17 poena. Drugi meč je u Feniksu sutra, Dalasu je potreban bolji start i više raspoloženih igrača kako bi parirali.

Majami takođe vodi, dobili su Filadelfiju za koju je odsustvo Embida bilo previše, on čak nije na Floridi i neće igrati ni u drugom meču. Tajler Her je ubacio 25 poena, Adebajo uz 24 imao i 12 skokova, Batler je završio na 15. Kod gostiju Harden 16 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Haris je ubacio 27, ali kako rekosmo, bez Kamerunca, Siksersima je potrebna perfektna partija da bi parirali. Hit je bio agresivan, Pi-Džej Taker je pritiska Hardena po celom terenu, Majami je isto radi sa Trejom Jangom koga su neutralisali u seriji protiv Atlante. Radilo je do finiša prvog dela kada su gosti podigli glavu i serijom 15:4 stigli do vođstva na poluvremenu.

Ali posle toga je sve došlo na svoje mesto, Siksersi su dali prva četiri poena u nastavku, stigli na +5, ali od tada nisu ličili na sebe. Serije od 10:0 i 13:2 domaćina su ih dovele do za ovakve mečeve velike prednosti. Gosti su dali samo 41 poen u nastavku, pa u finišu nisu imali šansu. 

Kako rekosmo, biće teško i u drugoj utakmici bez Embida.

Rezultati:

Majami - Filadelfija 106:92 (1:0)
Feniks - Dalas 121:114 (1:0)

Plej-of se nastavlja večeras, drugi mečevi u duelima Bostona i Milvokija, odnosno Memfisa i Golden Stejta, na startu serije su gosti napravili brejk. AdmiralBet ima najbolje kvote na košarku, mi savetujemo manje od 227.5 poena na utakmici u Memfisu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke