Dončić pravo iz NBA finala na kvalifikacije za Pariz

Autor: Mladen Heleta
sreda 05.06.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Na spisku je i Majk Tobi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor Slovenije Aleksandar Sekulić uvrstio je jednog od najboljih košarkaša sveta Luku Dončića na spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Dončićev nastup je malo i neizvestan, pošto ga od petka očekuje finalna serija NBA lige sa svojim Dalasom protiv Bostona, koju će u najboljem slučaju da završi 15. juna, a ukoliko ode na sedam utakmica, sve će trajati do 24. juna.

Kvalifikacije se igraju od 2. do 7. jula i veliko je pitanje da li bi on u tom slučaju mogao na vreme da stigne. Mada, poznajući ga, trebalo bi ga očekivati u reprezentaciji, šta god da se desi...

Slovenija će igrati na turniru u Pireju gde će joj rivali u grupi A biti Novi Zeland i Hrvatska, dok su u grupi B Egipat, Dominikanska republika i domaćin Grčka.

Po dva najbolja tima iz grupa će se ukrstiti u polufinalima, a pobednik finala će izboriti mesto na zavšnom turniru u Parizu. Dakle, očekuje se finale između Grčke i Slovenije, jer su i Grci objavili da idu sa najjačim sastavom, koji će predvoditi Janis Adetokumbo i Kostas Slukas.

Spekulisalo se da bi za Sloveniju mogao da zaigra Makabijev Džoš Nibo ili čak Danijel Gaford iz Dalas Maveriksa, ali se Sekulić odlučio za proverenu opciju i pozvao je Majka Tobija, koji iza sebe ima neslavnu sezonu u Crvenoj zvezdi.

Sastav Slovenije možete pogledati u prilogu dole:


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke