Dončić strašan u porazu, Bogdan solidan u pobedi! Tejtum heroj protiv Netsa!

Autor: Boris Jovanović
subota 29.05.2021.
08:33
Izvor: Sportske.net

Slovenac nije mogao sam, Srbin dao doprinos protiv Niksa. Tejtum sam protiv svih!

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Činilo se da Klipersi kopaju baš preduboku rupu, posle 0:2 iz Los Anđelesa, prvu četvrtinu su gubili sa 30:11 u Teksasu. Ali, uspeli su da se saberu, zaigraju bolje, preuzmu vođstvo sredinom druge četvrine. Pol Džordž je ubacio 29 poena, imao 7 skokova i 4 asistencije, Kavaj brojao do 36, imao je samo četiri promašaja iz igre. Mavsima nije pomoglo ni još jedno strašno veče Dončića, 44 poena, po 9 skokova 9 asistencija, bukvalno je radio sve i promašivao slobodna bacanja. Na kraju 7 od 13 sa linije penala. Šteta, činilo se da je Dalas na putu da dobije još jedan meč, povede sa 3:0 i stavi Klipse pred nemoguć zadatak, niko se nije vratio posle tri izgubljena meča i dobio seriju. 

Bobi Marjanović nije dobio šansu.

Džejson Tejtum je zaustavio Netse, zvuči kao podvig, više je od toga. Košarkaš Bostona je ubacio 50 poena, uz 7 asistencija i 6 skokova, pa su Seltiksi smanjili na 2:1 protiv "drim-tima" iz Bruklina. Preživeli su kombinovanih 80 poena Duranta i Hardena, "Brada je dao 41, KD dva manje. Za pobedu je Netsima bio potreban bolji Kajri koji je odigrao sasvim prosečan meč na povratku u grad. Završio je sa 16 poena i ne baš sjajnim procentom šuta. Bruklin je samo jednom vodio, navijači su nemilosrdno vređali Irvinga, ali sve je ostalo u senci Tejtuma, on je četvrti put od aprila u jednom meču imao 50+ poena. 

Atlanta je povela sa 2:1 protiv Niksa, u ovako napetim mečevima treća utakmica je često najvažnija. U prvom plej-of meču u Džordžiji posle četiri godine, Jang je blista 21 poen, 14 asistencija. Pono je meč bio na klackalici, ali samo do sredine prvog dela, kada je Jang terorisao odbranu rivala. On je u prvom poluvremenu imao čak 10 asistencija i bio kreator serije od 22:5 kojom se domaćin odlepio. Na drugoj strani je Rouz ponovo odigrao strašan meč, 30 poena, ali je razočarao najbolji igrač Niksa, Rendl, 2 od 15 iz igre, završio je sa 14 poena.

Bogdanović 15 poena, 8 skokova, dobri procenti, dao je tri trojke iz četiri pokušaja. Sedam igrača Houksa bilo je dvocifreno, na kraju trijumf, vođstvo i prilika da ako dobiju još jednom kod kuće, stave Njujork u veoma tešku situaciju.

Rezultati:

Atlanta - Njujork 105:94 (2:1)
Boston - Bruklin 125:119 (1:2)
Dalas - LA Klipers 108:119 (2:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke