Dončić tripl-dablom poveo, a tragičar Šej "odveo" Dalas u finale Zapada!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 19.05.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Odlučila slobodna bacanja u finišu.

. EPA-EFE/ADAM DAVIS
. EPA-EFE/ADAM DAVIS

Povezane vesti

Košarkaši Dalas Meveriksa plasirali su se u finale Zapdne konferencije NBA lige.

Dalas je u šestoj utakmici polufinala posle izuzetno neizvesne završnice savladao Oklahomu rezultatom 117:116 i sa ukupnih 4:2 u seriji elimnisao sjajnog rivala iz plej-ofa.

Junak Meveriksa kao po običaju bio je fantastični Slovenac Luka Dončić koji je blistao i ostvario tripl-dabl partiju sa 29 poena i po 10 skokova i asistencija.

Pored Dončića, povukao je i Kajri Irvinga sa 22 poena, ali je utakmicu pogocima sa linije "penala" rešio Pi Džej Vašington.

Tragičar Oklahome bio je njen ubedljivo najbolji igrač Šaj Gildžus-Aleksander. Najefikasniji košarkaš na utakmici ubacio je čak 36 poena, ali je na 2.5 sekunde pri kraju pri vođstvu svog tima od 116:115 na šutu faulirao Vašingotna, kome ruka nije zadrhatala prilikom izvođenja slobodnih bacanja.

A imala je Oklahoma veliku šansu da stigne do "majstorice". Vodili su gosti sa velikih 17 poena prednosti sredinom treće četvrtine (75:58), ali je Dalas uspeo da napravi veliki preokret i izbori finale Zapada.

Tamo ih čeka bolji iz meča Denver - Minesota, koji u noći između nedelje i ponedeljka od 02.00 po srpskom vremena igraju sedmu odlučujuću utakmicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke