Dončić u velikom bedaku: "Ne uživam u košarci, kao da to nisam ja"

Autor: Filip Rodic
subota 25.03.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Prva zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić nalazi se u psihičkom padu, koji mu "ubija" žar za igrom.

Beta/AP Photo/Tony Gutierrez
Beta/AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Lakoća, lepršavost i ubilački instinkt sa dečačkim osmehom na licu krase Luku Dončića i doveli su ga do statusa jednog od najboljih igrača na svetu.

Još uvek mladi Slovenac je ekspresno došao do vrha NBA lige i opravdano postao igrač od koga se očekuje prstenje i MVP zvanja. Sa 24 godine, izgleda da je Dončić došao do prvog psihičkog pada.

Dalas je iznenađujuće poražen od Šarlota sa Lukom i Kajrijem Irvingom u igri. Eksperiment sa superjakom spoljnom linijom za sada ne funkioniše toliko dobro koliko se očekivalo. Naravno, potrebno je uigravanje i vreme. Međutim, nije svojeglava prifdošlica Irving taj koji "koči", nego upravo Luka. Priznao je Dalasov as da se nalazi u ozbiljnim problemima, te da je "izgubio osmeh". 

"Zaista je frustrirajuće. Mislim da to možete da vidite kod mene na terenu. Ponekad ne osećam da sam to ja. Samo se pojavim. Nekada sam se zaista zabavljao i smejao se na terenu, ali je sada jako frustrirajuće iz mnogo razloga, ne samo iz košarke“, rekao je Dončić za medije posle meča u kom je ubacio 34 poena i pored toga izašao sa terena pognute glave.

"Ne govorim o svom privatnom životu. Samo se mnogo toga dešava", odgovorio je Slovenac na pitanje šta ga odvraća od košarke i dodao da je svestan da je on lider tima.

"Moramo da se borimo, da igramo jače i da pokažemo da nam je stalo, počevši od mene prvog. Moram da vodim tim tako što ću biti bolji i igrati jače. Na meni je", rekao je Dončić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke