Dončićeva eksplozija, Bogdan nevidljiv, u Los Anđelesu ne znaju da pobeđuju!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 24.10.2021.
08:36
Izvor: Sportske.net

Slovenac blistao, poraz Atlante...

Evan Buhler/The Canadian Press via AP
Evan Buhler/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Atlanta se saplela u Ohaju. Očajna partija Houksa rezultitala je neočekivanim porazom od Klivlenda. Kavse je predvodio odlični Riki Rubio sa 23 poena i 8 asistencija. Ruki Ajvan Mobli se predstavio NBA publici sa 17 poena, 11 skokova. Iako je Klivlend gubio u prvom poluvremenu videli smo preokret i prvenac za Kavalirse koji su prva dva meča izgubili sa dvocifrenom razlikom. Kod Atlante, Bogdanović samo pet poena, Jang je brojao do 24, ali uz loš procent šuta.

Luka Dončić je rasturio Toronto, skok mu je nedostajai za tripl dabl, napravio ih je devet, uz 27 poena i 12 asistencija. Kanađani su dobro počeli, imali +14 u prvom poluvremenu, ali su kasnije stvari došle na svoje mesto. Mavsi su se iskupili za poraz od Atlante, Hardevej Džunior je 13 od 25 poena dao u poslednjoj četvrtini. 

Marjanović nije igrao. 

Pejsersi su kod kuće posle produžetka savladali Majami, DeRozan sa 21 poenom i Nikola Vučević sa 15 (uz 18 skokova) su bili ključ za trijumf Čikafa na slabim Detroitom. Bulsi su na 3:0, ovo je najbolji start za njih u proteklih pet godina.

Minesota je zahvaljujući odbrani dobila Pelikanse, Tauns je bio odličan u prvom delu, na kraju je zbog penala morao na klupu, njegov tim se nekako održao. Tauns i Edvards su iskombinovali 44 košs za neporažene Vulvse, Pelikansi bez Zajona očajni, čak 30 grešaka, toliko je poena ubacio i Brendon Ingram, ali je izgubio sedam lopti. Nju Orleans je očajno i šutirao, pa je jasno poraz bio neminovan.

Milvoki je bio prejak za San Antonio, svi starteri, plus Džordž Hil sa 15 poena sa klupe bili su dvocifreni. Najefikasniji u redovima šampiona Midlton sa 28, Janis je ddao 21. Biće ovo teška sezona za Sparse, posle Denvera, poraženi su od Baksa, nemaju ekipu da se nose sa jakim timovima.

Sansi su pali u Oregonu, baraž poena MekKoluma (28) ih je prinudio na predaju. Prva pobeda u sezoni za Blejzerse, Lilard je završio sa 19 poena i 8 asistencija, kod Sansa Buker 21 koš u porazu.

Iznenađenje u Los Anđelesu, u stvari na papiru, jer Klipersi će bez Leonarda teško biti konkurentni. Memfis je predvođen fantastičnim Dža Morantom koji je ubacio 37 poena slavio na Pacifiku. Videli smo dramu u finišu, Klipsi su prišli na jedan posed posle serije Pola Džordža (41 poen), ali je Džaren Džekson Džunior odgovorio trojkom i sahranio nade domaćina. Klipsi su na 0-2, baš kao i Lejkersi, pa timovi iz Los Anđelesa ne znaju za pobedu ove sezone. 

Klivlend - Atlanta 101:95
Indijana - Majami 102:91 pr.
Toronto - Dalas 95:103
Čikago - Detroit 97:82
Minesota - Nju Orleans 96:89
San Antonio - Milvoki 111:121
Portland - Feniks 134:105
LA Klipers - Memfis 114:120

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke