Dončićevo veče sezone, Luka kao haubica! Embid bacio rukavicu Jokiću!

Autor: Boris Jovanović
petak 18.02.2022.
07:49
Izvor: Sportske.net

Velika noć za Slovenca, Embid igra fantastično!

AP Photo/Matthew Hinton
AP Photo/Matthew Hinton

Povezane vesti

Džoel Embid je jedan od junaka večeri. Sjajni Kamerunac je ubacio 42 poena, imao 14 skokova i 4 asistencija, Filadelfija je uspela da obori šampiona, nakon što su prokockali 15 razlike. Ipak u finišu su stigli do trijumfa i rehabilitacije za težak poraz od Bostona. Harden je i dalje povređen, sačekaće na debi, kod Milvokija Adetokumbo 32 poena, 11 skokova, asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl. Inače, Baksi su dobili prethodnih pet utakmica protiv Siksersa...

Recimo i to da američki mediji tvrde da je jedini pravi konkurent Jokiću ove sezone za titulu MVP-ija, Džoel Embid. U pitanju je sudar najboljih centara lige, ove sezone Kamerunac ima blizu 30 poena, oko 11 skokova i 4.5 asistencija po meču. Jokić je ipak u prednosti, manje koševa, 26 po utakmici, ali ima oko 14 skokova, i blizu 8 asistencija...


Ipak naslovne strane Embidu je ukrao Luka Dončić. On je sa 49 poena i 15 skokova (uz osam asistencija) razbio Pelikanse, Slovenac je od početka terorisao odbranu Nju Orleansa i u drugi plan stavio 38 koševa MekKoluma. Pojačanje gostiju iz Portlanda je od dolaska na jug u tri meča dao 30+ poena, ali sa njim Pelikansi imaju skor 1-4. Sledi pauza zbog Ol-Stara, u sledeći petak Dalas igra u Juti. Bobi Marjanović nije igrao. 

Dva produžetka u Karolini, Kajl Lovri je postigao 12 od 25 poena u overtajmu, pa Majami ide na pauzu izjednačen na prvom mestu Istoka. Džimi Batlerje promašivao čitave večeri, ali je pogodio dva ključna šuta u drugom produžetku, lider Hita je završio sa 15 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Njegov tim je na 36-21, dele prvu poziciju u konferenciji sa Čikagom.

Vašington je pobedio Netse, Rui Hašimura predvodio prestonički tim sa 20 poena, Deni Avdija je ubacio 13. Vizardsi sada imaju 27-31 i u poteri su za Šarlotom i Atlantom, kasne jednu pobedu za pomenutim timovima u borbi za mesto u baražu. Netsi bez Duranta beznadežni, izgubili su 12 od 14 mečeva.

Klipersi su zgazili slabašnji Hjuston, Markus Moris je ubacio 27 poena, Kenard dodao 24, tim iz Los Anđelesa je dobio tri od četiri poslednja meča, jedini poaz je očekivan, na gostovanju najboljem timu lige Sansima.

Šarlot - Majami 107:111 pr.
Bruklin - Vašington 103:117
Nju Orleans - Dalas 118:125
Milvoki - Filadelfija 120:123
LA Klipers - Hjuston 141:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke