Dončiću izbrisali suspenziju, prekinuo crnu seriju Dalasa!

Autor: Boris Jovanović
utorak 28.03.2023.
08:33
Izvor: Sportske.net

Prekid lošeg niza Dalasa, blistao Batum, pobede Sansa i Klipsa...

AP Photo/Michael Conroy
AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Nikola Batum se raspucao. Francuski veteran je ubacio osam trojki, 24 poena, najviše u sezoni, Klipersi nisu propustili šansu protiv Bulsa da učvrste svoju poziciju na tabeli. Domaćin je ubacio 20 trojki i iskupio se za poraz od Pelikansa. Imali su 41 timsku asistenciju, najviše od januara 2015. godine. Kavaj je postigao 22 koša, Vestbruk 12, uz 10 asistencija i pet skokova. Klipersi drže petom mesto Zapada, žele prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali moraće da stignu pola koraka prednosti koju imaju Sansi. Kod Bulsa, LaVin 23 poena, Vučević 20, uz osam skokova, i dalje kasnie za Torontom i Atlantom u borbi za bolju poziciju u plej-inu.

Nju Orleans je lako pobedio desetkovani Portland, Ingram je bio najefikasniji sa 29 poena, MekKolum koji je devet godina igrao za Blejzerse je dodao 19. Pelsi su osmi na Zapadu, nisu daleko Voriorsi i Minesota koji se bore za šestu poziciju i direktan plasman u plej-of. 

Imanuel Kvikli je sjajno zamenio povređenog Bransona, ubacio je 40 poena, rekord karijere, Niksi su slavili protiv Hjustona u čijim redovima se nije upisao Bobi Marjanović, za 10 minuta na parketu. Srpski centar je uhvatio tri lopte i imao jednu asistenciju.

Kris Midlton je bio draftovan od strane Detroita, ali je odigrao samo sezonu pre deceniju za Pistonse. Noćas je vodio Bakse do pobede u "Motaunu", u odsustvu Janisa, preuzeo je konce igre, ubacio 34 poena, pa su vodeći Baksi slavili. Bruk Lopez je dodao 24 poena, kod domaćina sjajna partija Džejdena Ajvija, ruki je postavio rekord karijere sa 32 poena, po 8 skokova i asistencija. Ali, to nije pomoglo timu koji je izgubio 17 od 18 mečeva i razmišlja o draft lutriji.

Luki Dončiću je pred meč u Indijani stigla vest da mu je ukinuta suspenzija, odgovorio je sa 25 poena, sedam skokova, šest asistencija, pa su Mavsi prekinuli niz od četiri poraza i ostali u trci za poslednja dva mesta u plej-inu, rivali su Lejkersi i Oklahoma. Kajri je ubacio 16 poena, imao šest asistencija.

Minesota je pokvarila žurku u Sakramentu. Dobili su Kingse i odložili njihov prvi plasman u plej-of posle 17 godina. Džejden MekDenijels je ubacio 17 poena za "Vukove" koji jure Voriorse na šestom mestu Zapada. Sakramento će imati priliku da potvrdi plej-of u naredna dva meča protiv slabog Portlanda. 

Devin Buker i klupa Sansa su prelomili meč u Juti, rezervisti su postigli 57 poena i to je bila razlika za Feniks koji je prekinuo niz od četiri poraza na gostovanjima. Ovim su se učvrstili na četvrtom mestu Zapada, jure ih Klipsi. Ako ove dve ekipe završe na sadašnjim pozicijama (sva je prilika da će tako biti) imaćemo sjajan meč u prvoj rundi plej-ofa.

Nikola Jokić je dominirao protiv Filadelfije, po običaju Embid se nije pojavio, čitajte o tome više OVDE.

Rezultati:

Detroit - Milvoki 117:126
Indijana - Dalas 104:127
Njujork - Hjuston 137:115
Juta - Feniks 103:117
Denver - Filadelfija 116:111
Portland - Nju Orleans 90:124
Sakramento - Minesota 115:119
LA Klipers - Čikago 124:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke