Đorđe Đoković: "Hoćemo Dubai u vrhu AdmiralBet ABA lige"

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 03.06.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Velike ambicije novog člana.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Đorđe Đoković, nosilac projekta KK Dubai uz Dejana Kamenjaševića, govorio je za "Eurohups" o tome kako se odabrala baš AdmiralBet ABA liga uz Evroligu.

"To je najbolji i najlogičniji izbor. Bilo je sjajnih igrača i ekipa iz raznih krajeva tog regiona. Od prvog dana su nam dali mogućnost da uđemo u Evropu. To je liga koja je dala previše sjajnih timova i igrača u Evropi. Dakle, ovo je odlična opcija za nas. Dubai je takođe veoma popularan u regionu Balkana. Mnogi igrači će dobiti veliko poštovanje prema nama, a mi ćemo nastaviti da se razvijamo kao sportski projekat. Možemo da se testiramo i postanemo bolji", krenuo je eintervju mlađi brat Novaka Đokovića.

"Možemo da igramo samo u ABA ili u ABA i istovremeno nekom drugom takmičenju. Imamo dva različita budžeta i dva različita plana za sastave. Želimo da budemo među najvišim pozicijama na tabeli ABA lige. Zato je veoma važno da imamo igrače koji imaju dovoljno iskustva na ovom nivou i u ovoj ligi. Takođe imati igrače iz regiona ABA nije samo zbog samog regiona, već i zbog kvaliteta igrača u regionu. Želimo da stvorimo centar za kvalitetne igrače. Želimo da zadržimo igrače na duži rok. Želimo da pomognemo u razvoju novih talenata i nadamo se da u našem desetogodišnjem planu ostvarimo vrhunski evropski učinak”, ističe Đoković.

Na pominjanje Dubaija, prvo pada na pamet ogromna svota za "sportsko pranje novca".

"Predrasude i sve ostalo je normalno, na kraju krajeva, sa tim se suočavamo svaki dan. Ne možemo "prodati" Dubai ljudima koji tamo nisu bili. Ali kada vidite Dubai, onda zaista razumete šta je Dubai. To je jedan od pet najboljih brendova na svetu. To je već uspostavljeno i kao KK Dubai, mi predstavljamo Dubai kakav jeste. To je najveći, najsigurniji i najčistiji grad na svetu. Nema diskriminacije, svi se međusobno poštuju, bilo da ste hrišćani ili muslimani, svi žive mirno i za mene je ovo najjedinstvenije mesto na svetu. Ovo je prvi put da nisam video nikakav rasizam i da ljudi ne znaju za ovo. Želimo da pokažemo ovo lice Dubaija, ne želimo da menjamo lice, želimo da pokažemo pravo lice. I zahvalan sam što imam podršku i što mogu ovo da uradim", kaže Đoković.

"Povrh toga, Dubai ima veliku ljubav prema košarci. To je drugi najgledaniji sport uživo u zemlji, u Dubaiju ima milion iseljenika iz Evrope. Naša franšiza će im doneti priliku da podele svoju strast prema košarci. Znam da je to izazov, postoji ogromna kultura koju treba uspostaviti, ali u narednim godinama uradićemo nešto izvanredno. Nadamo se da ćemo biti jedna veoma konkurentna i zdrava franšiza, koja širi to tržište na istočni deo sveta i ceo svet. Želimo da ih dovedemo u Dubai za početak utakmica Jadranske lige, želimo da donesemo vrednost zabave, šireći tržište na istočni deo sveta, pomažući celom svetu da razume šta je evropska košarka", nastavlja i dodaje:

"Od prvog dana smo bili veoma otvoreni za Evroligu i podelili smo želju da budemo deo porodice. To je dug proces i razumemo složenost. Čak smo prihvatili da nećemo imati pravo da igramo u Evroligi ako osvojimo Jadransku ligu. Bilo bi nerealno da nas ABA prihvati da to želimo jer imaju samo jedno kvalifikaciono mesto koje daje prednost vajld kardu. Dakle, bili smo vrlo jasni u vezi sa činjenicom da ne tražimo pristup Evroligi, Evrokupu ili košarkaškoj Ligi šampiona preko ABA lige. Nadamo se da ćemo jednog dana postati deo Evrolige, bio bi prirodan put da tamo stignemo preko Evrokupa. Ne želimo da se mešamo u Evroligu i njihove planove, moguće investitore ili bilo šta drugo. Trenutno počinjemo u ABA i želimo da pokažemo svima, uključujući i deoničare Evrolige, šta Dubai znači. Imamo odličan poslovni model, imamo 'Koka-Kola' arenu i želimo da pokažemo celoj košarkaškoj zajednici širom sveta da će naš proizvod postojati još dugo, imamo zdravu strukturu i solidan plan”.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke