Đorđević: "Jokić jedan od najboljih u istoriji košarke"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 06.12.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Evo mišljenja nekadašnjeg selektora našeg nacionalnog tima.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

U podkastu košarkaškog portala "Jurohups", nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima, Aleksandar Đorđević govorio je i o najboljem košarkašu planete u ovom trenutku, Nikoli Jokiću. 

On je istakao da bi voleo da se Jokić vrati vrati u nacionalni tim Srbije. 

"Verujem da će se Jokić vratiti u nacionalni tim. Sjajan je momak, neverovatan košarkaš, zaista neverovatan… Jedan je od najboljih u istoriji košarke. Ne mislim samo da je to u ovom trenutku, već on dominira u NBA… To je neverovatno. Mi treneri uvek podvlačimo da je važno zajedništvo, a zajedništvo dolazi iz nesebičnosti, a Jokić je, onako kako živi i kako shvata košarku, najnesebičniji košarkaš u istoriji. Voli da igra za druge, drugi veruju u njegova dodavanja. Razvija igru drugih košarkaša, pored njega svi postaju bolji. To je neobjašnjivo. Prelepo je imati ga", rekao je Đorđević. 

Naredno takmičenje našeg nacionalnog tima jesu Olimpijske igre u Parizu.

"Prelepo je bilo i trenirati ga, kao mladog igrača, a onda i na Svetskom prvenstvu 2019. Na Svetskom prvenstvu je bilo teže, zato što su se svi spremali samo za njega. Momci iz Španije i Argentine. Bilo mu je veoma, veoma teško, ali je potom napredovao baš mnogo", istakao je Đorđević. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak